Anafric destaca l’esforç i professionalitat de el sector oví, boví, porcí i caprí per a garantir un servei i producte de qualitat durant l’estat d’alarma

Tot i l’aturada econòmica, de serveis i transports, l’amenaça del Covid-19 ha reforçat encara més a el sector carni. Des d’Anafric, l’associació empresarial càrnia espanyola, vol llançar un missatge de tranquil·litat a la població espanyola i sobretot destacar l'»enorme esforç i professionalitat» que el sector oví, boví, porcí i caprí estan realitzant per complir les normes de seguretat establertes per el decret 463/2020 (enllaç a totes les actualitzacions de l’reial decret), d’una banda, i per fer portar els seus productes als punts de distribució a través de la xarxa de transport per carretera. »

En una situació com la que estem passant hem de respondre amb responsabilitat. I l’únic objectiu de les nostres empreses associades, escorxadors, granges i empreses d’elaboració i venda, és proveir al mercat de productes de primera qualitat «, explica José Fríguls, president de Anafric.

Missatge de el sector
El president d’Anafric, José Fríguls, destaca la tasca fonamental de les indústries càrnies per fer arribar els productes de primera necessitat als punts de distribució. Des Anafric volem posar en valor a ramaders, escorxadors, veterinaris, transportistes i treballadors que estan reforçant encara més la seguretat i qualitat de tots els productes «.

 

 

Des d’Anafric s’està realitzant un tasca de comunicació a través del web www.anafric.es i les xarxes socials per mantenir una actualització constant de totes aquelles informacions que tenen a veure amb el sector carni.

Abastament garantit

Des d’Anafric es recorda que l’article 15 de Reial Decret 463/2020 pel qual s’imposa l’Estat d’Alarma a Espanya per la crisi de l’Covid-19 planteja que el proveïment d’aliments estigui garantit, aportant, per a això, «totes les mesures necessàries «que ho garanteixin.

En aquest sentit, el citat article és clar a l’respecte, garantint «el proveïment alimentari en els llocs de consum i el funcionament dels serveis dels centres de producció, permetent la distribució d’aliments des de l’origen fins als establiments comercials de venda a el consumidor , incloent magatzems, centres logístics i mercats en destinació.

 

Quan sigui necessari, segons relata l’article 15 de l’decret, s’establiran «corredors sanitaris per permetre l’entrada i sortida de persones, matèries primeres i productes elaborats amb destinació o procedents d’establiments en els quals es produeixin aliments, incloses les granges, llotges, fàbriques de pinsos per a alimentació animal i els escorxadors fent referència, per tant, a granges i escorxadors«.

 

 

Anafric també recorda que entre la dotzena de tipus de vehicles que podrien seguir circulant en el cas que el Govern d’Espanya decideix intensificar la seva lluita contra el coronavirus tallant les carreteres podran seguir circulant els vehicles d’auxili en carretera, i els de serveis de conservació i manteniment de carreteres. També circularan els vehicles de distribució de medicaments i material sanitari, els destinats a la distribució d’aliments, els de transport de combustibles, els de mercaderies peribles, fruites i verdures fresques i «en tot cas, sempre que suposin» a l’almenys la meitat la capacitat o volum de càrrega útil de el vehicle «.

 

Colaboradores