250 carnisseries de Barcelona sota el segell ‘Comerç Verd’

Els Mercats de Barcelona posa en marxa una nova campanya de ‘Comerç Verd’, un programa que té com a objectiu incrementar la visibilitat dels productes de proximitat i distingits amb certificats ecològics, de circuit curt i de qualitat als mercats municipals de la ciutat.

Actualment, 481 parades dels mercats municipals estan adherits al programa ‘Comerç Verd’: 90 fruiteries, 109 peixateries, 250 carnisseries, 24 establiments de llegums i 8 herbolaris. El principal objectiu és facilitar als establiments dels mercats municipals la possibilitat d’oferir aquests productes de forma visible i diferenciada —amb el segell ‘Comerç Verd’— i millorar-ne la competitivitat i la sostenibilitat amb l’oferta de: producte local, originari de Catalunya; producte ecològic, amb certificat del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE); producte directe de pagès i de llotja de circuit curt, així com productes d´elaboració pròpia, amb obrador autoritzat.

Per donar a conèixer el programa, fins al 19 de març es desplegarà una campanya de comunicació amb l’objectiu de:

  • Augmentar el posicionament de la marca ‘Comerç Verd’ a Barcelona.
  • Posar en valor els atributs del producte (proximitat, qualitat, frescor, salut).
  • Impulsar economies locals sostenibles.
  • Augmentar la visibilitat de l’oferta d’aquests productes als mercats de Barcelona.
  • Incrementar la presència de producte agroalimentari i agroecològic local als mercats.
  • Fomentar l’alimentació saludable i impactar en nous públics, com ara el familiar i el jove.

La campanya anirà acompanyada de la iniciativa “El teu mercat et porta a pagès”, amb el sorteig d’estades rurals i visites guiades a explotacions locals. Del 17 de febrer al 19 de març, les persones interessades hauran de completar la butlleta de participació amb deu segells de compra i dipositar-la a la bústia habilitada a cada mercat. Un segell correspon a 10€ de compra de producte de ‘Comerç Verd’ a qualsevol establiment adherit.

El projecte l’ha impulsat l’Ajuntament de Barcelona, ​​a través de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB), amb el suport de la Generalitat de Catalunya, a través de l’Oficina Conjunta de l’Alimentació Sostenible (OCAS). A més a més, compta amb la col·laboració de la Secció de Polítiques Alimentàries de l’Ajuntament de Barcelona i la Federació de Mercats Municipals de Barcelona (FEMM), que agrupa les entitats de comerciants dels mercats municipals de la ciutat.

També t’interessa:

Más información en este enlace

Col·laboradors