28 de maig: Dia Internacional de l’Hamburguesa… de carn!

Coincidint amb la celebració del Dia Internacional de l’Hamburgesa el 28 de maig, l’OCU ha remés un comunicat on s’explica una comparativa, publicada a la seva web, entre 14 productes basats en proteïnes que imiten la carn i conclou que hi ha grans diferències entre aquests 14 productes analitzats. D’ells només 5 hamburgueses veggie poden ser considerades de bona qualitat, mentre que hi ha dos productes que no arriben a un mínim acceptable i són de mala qualitat.

La revista Eurocarne ha publicat un ampli article, del qual reflectim algunes dades interessants:

L’informe de l’OCU s’ha realitzat segons:

  • Composició
  • Aspectes nutricionals
  • Higiene
  • Tastadors experts que han valorat les seves propietats sensorials

Eurocarne destaca que segons l’informe de l’OCU, “la pretesa experiència càrnia ha defraudat els experts, encara que algunes hamburgueses obtenen bones valoracions finals”.

Els tastadors d’hamburgueses han conclòs que la majoria dels productes no han agradat pels seus defectes:

  • Textures toves i gomoses.
  • Colors apagats o, per contra, molt foscos.
  • Olors imperceptibles, encara que també alguns desagradables.

De fet, a l’estudi de l’OCU només hi ha tres hamburgueses amb bons resultats en degustació.

Reproduïm aquest paràgraf d’Eurocarne sobre el contingut proteic dels productes veggies: “El comunicat de l’OCU continua assenyalant que les hamburgueses vegetals es promocionen com a aliments proteics substitutius de la carn. És cert que contenen una gran quantitat de proteïna, però la seva qualitat no és tan bona: una proteïna de bona qualitat o alt valor biològic és aquella que conté tots els aminoàcids essencials en les proporcions necessàries, com és el cas de les proteïnes de la carn, el peix, els ous i els lactis, és a dir, d’origen animal. Per contra, la proteïna és de baixa qualitat quan és deficient en un o més aminoàcids essencials. .

Si vols ampliar la informació, fes clic en aquest enlace.

Col·laboradors