6 de juny: Dia Mundial de la Carn

Aquest 6 de juny se celebra el World Meat Day (Dia Mundial de la Carn), una iniciativa internacional que posa en valor el paper essencial de la carn a l’alimentació humana, destacant a més el compromís del sector ramader i carni amb la sostenibilitat, el benestar animal i la innovació.

World Meat DAY

Des d’ANAFRIC presentem aquesta celebració global per reconèixer la importància de la carn com a font de nutrients clau, així com l’esforç diari de milers de professionals que fan possible una producció responsable i segura, generant ocupació i cohesió als nostres territoris rurals.

Congrés Internacional a Varsòvia

En el marc del Dia Mundial de la Carn, se celebra un Congrés Internacional a Varsòvia (Polònia), organitzat per l’Associació polonesa de la carn i la Unió Europea. Aquest esdeveniment reunirà experts, representants institucionals, científics i professionals del sector per abordar els reptes actuals i el futur de la indústria càrnia.

Lloc: Hotel Sofitel Warsaw Victoria
Data: 6 de juny de 2025

Agenda destacada:

  • 09:00 – 09:30: Registre de participants
  • 09:30 – 09:45: Inauguració del congrés
  • 09:45 – 10:45: Panell I – “Carn a la dieta humana: fets i mites”
  • 11:00 – 12:30: Panell II – “Sostenibilitat i producció responsable”
  • 12:30 – 13:30: Pausa per dinar
  • 13:30 – 15:00: Panell III – “La indústria càrnia a l’economia europea”
  • 15:00 – 15:15: Clausura

Consulta l’agenda completa aquí: https://swiatowydzienmiesa.pl/en/agenda-2/

Declaració del Dia Mundial de la Carn

Durant el congrés es presentarà la Declaració oficial del World Meat Day, un document que subratlla el compromís del sector amb una producció càrnia responsable, basada en la ciència, la transparència i el respecte al consumidor. Alguns punts clau de la declaració:

La carn és una font essencial de proteïnes d’alta qualitat, vitamines i minerals que contribueixen al desenvolupament humà saludable.

El sector carni treballa contínuament per millorar el benestar animal, reduir limpacte ambiental i promoure pràctiques sostenibles.

Les decisions sobre alimentació han d’estar basades en evidència científica i no pas en percepcions errònies o ideologies.

És fonamental donar suport als agricultors, ramaders i productors locals com a garants de la seguretat alimentària i l’economia rural.

Pots llegir la declaració completa aquí:

https://swiatowydzienmiesa.pl/en/declaration/

Col·laboradors