A finals d’any entrarà en vigor l’obligatorietat de les càmeres de televisió als escorxadors per verificar el benestar animal

Espanya es va a avançar a la resta de països de la Unió Europea a implantar l’obligatorietat de les càmeres de TV en els escorxadors en matèria de benestar animal, ja que fins al moment la instal·lació de sistemes de videovigilància en escorxadors només és obligatòria en el Regne Unit. Així ho ha avançat el subdirector general de Promoció de la Seguretat Alimentària de Aesan, Victorio Teruel, en una jornada en línia.

La iniciativa té per objecte supervisar el correcte compliment de les condicions de benestar animal en els establiments de sacrifici, entenent que això millorarà la capacitat d’autocontrol de les empreses i garantirà el bon fer dels treballadors, així com el control de l’acompliment per part de els serveis veterinaris oficials.

Al·legacions per abans de el 23 d’abril

Totes aquelles empreses que vulguin presentar la seva opinió a l’respecte, es poden posar en contacte amb Anafric. El proper dia 23 d’abril és l’últim dia per presentar al·legacions. informació a [email protected].

 

Col·laboradors