El 29 de setembre se celebra el Dia Internacional de Conscienciació sobre la Pèrdua i el Malbaratament d’Aliments (IDAFLW, per les sigles en anglès), una jornada instaurada per l’Assemblea General de les Nacions Unides i coorganitzada per l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) i el Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient.
L’objectiu d’aquest dia és sensibilitzar sobre la magnitud del problema del malbaratament alimentari i les seves possibles solucions en tots els nivells de la societat, impulsant l’acció col·lectiva per assolir la Meta 12.3 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS): reduir a la meitat el malbaratament d’aliments per càpita en el comerç minorista i entre les consumidores d’aquí i subministrament.
Des d’Europa, la Comissió Europea recolza activament aquesta iniciativa i se suma a la crida global contra el malbaratament alimentari. En aquest marc, la CE i la FAO organitzen el webinar “Driving Food Waste Reduction: The Power of Stakeholder Engagement” (29 de setembre de 2025, de 16.00 a 17.30 h CEST), on s’abordarà la importància de les aliances i la implicació activa de tots els actors. desaprofitament.
A ANAFRIC donem suport aquesta jornada no només cada 29 de setembre, sinó durant tot l’any. Per això, comptem amb una secció especial a la nostra web dedicada a l’actualitat sobre el malbaratament alimentari (Desperdici Zero), tant en l’àmbit empresarial com en el social, per tal de donar visibilitat a iniciatives, recursos i exemples de bones pràctiques que contribueixin a un model alimentari més sostenible.