Anafric anima a celebrar la festa de Sant Joan amb xai, un aliment sa i sostenible

Amb motiu del Dia del Xai que se celebra el 23 de juny, Anafric anima a celebrar la festa de Sant Joan al voltant d’un aliment ideal per a tota la família: el xai, un aliment sa i sostenible. “Hem passat dos anys amb inquietud, amb pors, contencions. Ara ens hem de reunir, i sempre amb prudència, celebrar la trobada de les famílies amb un producte sostenible, com el xai”, explica José Friguls, president d’Anafric, associació càrnia espanyola.

La carn de xai, “a més de tenir una qualitat excel·lent, contribueix al manteniment del medi ambient i el món rural. En Anafric estem ajudant a promocionar el consum d’aquest aliment, que fomenta la tradició i el pasturatge en uns mesos que són complicats per a la venda d’aquest producte, que tendeix a concentrar-se en uns mesos determinats. Amb el Dia del Xai, volem desestacionalitzar-ne el consum”, explica el president d’Anafric.

Revitalització del medi rural

Actualment hi ha al nostre país prop de 150.000 explotacions d’oví i cabrum de carn i s’estima que poden donar feina a més de 250.000 famílies que viuen al medi rural. “Amb el consum dels nostres productes, ajudem el medi rural i les famílies que en viuen”.

“Tot són avantatges”, explica José Friguls. “Animem el consum local i de proximitat; ajudem les famílies que viuen del medi rural i donem a conèixer la importància dels ramats com a element natural per prevenir incendis”.

Col·laboradors