Anafric dona suport a l’Institut dels Aliments, primer centre especialitzat en la indústria de l’alimentació a Catalunya

Anafricassociació empresarial càrnia,mitjançant les seves empreses associades, col·labora amb el  nou centre d’estudis especialitzats en la indústria alimentària situat al principal mercat majorista del sud d’Europa: Mercabarna. L’Institut dels Aliments és el concepte d’un noumodel de formació professional dual, en què l’alumnat compagina la formació a l’escola i a l’empresa.

L’eix central de les empreses que formen part d’Anafric és la formació.”Des d’Anafric oferirem les nostres empreses perquè els alumnes pugui conèixer la realitat de la industria càrnia alimentària en les seves diferents facetes: des de l’escorxador fins a la recepció i manipulació de la carn en el mostrador de l’establiment. La nostra indústria necessita personal. La demanda dobla l’oferta, i per això necessitem personal ben format”, explica José Friguls, president d’Anafric.


Preinscripció de nous alumnes, del 10 al 30 de maig

El nou centre s’ubica al costat de 600 empreses relacionades amb l’alimentació. Per tant alumnes i llocs de treball es troben ben a prop. L’Institut dels Aliments compta amb 30 docents i un total de 375 places de formació professional professional inicial, a les quals caldrà sumar les 225 places de formació professional per a l’ocupació que ja ofereix actualmente el Centre de Formació de Mercabarna.

El nou alumnat es pot informar a les jornades de portes obertes dels dies 26 i 28 d’abril, inscrivint-se a l’enllaç. La preinscripció cal fer-la del 10 al 30 de maig al portal del Departament d’Ensenyament. 

La visió de la direcció del centre és que l’Institut esdevingui un centre de referència dels estudis relacionats amb l’alimentació i que integri la formació reglada, ocupacional i continua. 

Per a Albert Castillo, director de l’Institut “apostem per la formació dual i per potenciar les sinergies amb el món empresarial, per col·laborar amb les empreses punteres del món de l’alimentació (carn, peix, fruites i verdures, plats cuinats, elaborats, distribució i comercialització. Apostem també per una formació integral de qualitat basada en la innovació i la sostenibilidad, aportant una preparació tècnica i humana al nostre alumnat per tal que esdevinguin professionals competents i socialmente responsables. I amb Anafric i les seves empreses càrnies associades hem trobat un aliat indispensable”.

 

 

Què pot estudiar l’alumnat?
L’alumnat pot triar entre 3 cicles formatius de grau mitjà (CFGM), 2 cicles formatius de grau superior (CFGS) i 2 programes de formació i inserció (PFI) que fins ara es cursaven en altres centres de la ciutat:

 • GM Comercialització de Productes Alimentaris
 • GM Forneria, Pastisseria i Confiteria
 • GM Elaboració de Productes Alimentaris (Cuina per a col·lectivitats)
 • GS Processos i Qualitat en la Indústria Alimentària
 • GS Dietètica
 • PFI Auxiliar en establiments del sector carni
 • PFI Auxiliar de comercialització de productes i logística

El valor dels professionals de l’alimentació
Es tracta de 7 titulacions professionals de diferents nivells, totes elles fortament vinculades al sector alimentari. Són formacions altament especialitzades i interrelacionades “que han de permetre un tractament transversal i integral de l’alimentació”.

Dolors Espuña, subdirectora de l’Institut dels  Aliments de Barcelona, incideix en què “la cultura de l’alimentació és bàsica. Sempre hi haurà demanda i en moments com els actuals, on l’alimentació s’ha comprovat que és servei essencial, cal que es reflexioni sobre quins són els valors de les professions actuals”.

I afegeix: “Serem el primer centre integrat de Catalunya, on la formació a les aules i a l’empresa van de la mà. El nostre Institut s’estructura com un campus universitari i la transferència de coneixement entre empreses i alumnat és immediata. Per tant, es tracta d’un oportunitat única a nivell nacional i internacional”.  

 

Les sortides al sector carni
L’Institut dels Aliments ofereix l’oportunitat de fer un curs acadèmic d‘Auxiliar en establiments del sector carni, que capacita per:

 • Rebre, preparar i processar matèries primeres i auxiliars per a la producció en indústries alimentàries.
 • Rebre, preparar i processar en establiments del sector carni
 • Aplicar els protocols establerts per a l’elaboració i envasat de productes
 • Realitzar operacions senzilles amb la qualitat indicada, observant les normes d’higiene alimentària, prevenció de riscos laborals i protecció mediambiental corresponents.

 

Vídeo para empresas

Col·laboradors