ANAFRIC en col·laboració amb INTEROVIC, lla interprofessionals del xai i el cabrit se suma a la difusió de campanya ‘Celebra allò quotidià amb xai sostenible i europeu’, la seva nova campanya europea i que inclou diferents iniciatives relacionades.
A Catalunya, ANAFRIC ha participat en la difusió de la iniciativa “Cercant a Paquito” una invitació a reconnectar el consumidor amb el territori, reivindicant el xai com un aliment versàtil, innovador i profundament arrelat a la tradició rural catalana.
La Ruta del Paquito 2025: més de 900 establiments a tot Espanya
Una de les accions més destacades d‟aquesta campanya és la Ruta del Paquito 2025, que compta amb més de 900 bars i restaurants participants a nivell estatal i una presència especialment significativa a la ciutat de Barcelona.
La iniciativa busca dinamitzar el sector de la restauració amb una proposta moderna, urbana i adaptada als gustos del consumidor actual: el Paquito, un entrepà elaborat amb carn de xai i receptes originals dissenyades per atraure el públic jove.
Els materials promocionals i l’enfocament gastronòmic de la Ruta del Paquito reforcen el paper dels ous com a base d’un model alimentari sostenible, responsable i lligat al territori.
Dia de Partit, Dia de Paquito
Fins al 27 de juliol s’ha celebrat l’Eurocopa Femenina de Futbol a Suïssa, i aquest any INTEROVIC ha llançat una edició especial Paquito, que es transforma en una burger única per acompanyar els partits de la nostra selecció.
El Paquito: l’entrepà amb nom propi
El Paquito va néixer el 2019 com una iniciativa d’INTEROVIC amb la finalitat d’acostar la carn de xai a noves generacions.
Cada any, la Ruta del Paquito ofereix un recorregut per diferents ciutats on els locals participants presenten la seva pròpia versió d’aquest entrepà, impulsant-ne el consum i la creativitat gastronòmica.
Celebrar el que és quotidià i buscar el Millor Paquito de España
La campanya d’aquest any s’emmarca dins de la nova estratègia europea “Celebra allò quotidià amb xai europeu”, que posa el focus en els beneficis mediambientals del consum de carn de xai i cabrit, dues de les carns més sostenibles dins de la Unió Europea.
Com a gran novetat en aquesta edició, la Ruta del Paquito incorpora el concurs al Millor Paquito, que celebrarà finals regionals durant el mes de juny del 2025. Els guanyadors de cada comunitat competiran a la tardor pel títol de Millor Paquito d’Espanya, premiant l’originalitat, el sabor i la creativitat d’aquest entrepà que ja és tot un referent.
Un compromís amb el sector i el territori
Des d’ANAFRIC, celebrem formar part d’aquestes accions de gran impacte per al sector oví i cabrum, que necessiten més visibilitat i reconeixement. Les diferents iniciatives són eines eficaces per apropar el consumidor a una carn de proximitat, sostenible i amb valors, en un moment clau per a la transformació dels hàbits alimentaris i l’enfortiment de les economies rurals.