Anafric recorda que la carn és essencial en una dieta equilibrada

L’associació Carne i Salut va llançar una sèrie de missatges en defensa de la carn amb motiu del Dia de la Salut, el passat 7 d’abril. Des d’Anafric ens fem ressò d’aquest missatge tot afirmant que la carn és essencial en una dieta equilibrada.

 

Propietats de la carn:

  • La carn és una font important de proteïnes d’alt valor biològic, i d’altres nutrients com a vitamina B12, hierro, potasio, fosforo y zinc.
  • D’aquesta manera, s’inclourà en la dieta en la mesura adequada, 2-4 racions semanals, previndran deficiències nutricionals o problemes en la salut que podrien estar relacionats amb una dieta restringida.
  • Entre les seves propietats s’ha de destacar que la vitamina B12 es troba exclusivament en aliments d’origen animal com la carn, pescats u ous. És important perquè en aliments que son com a mínima font d’aquesta vitamina, contribueixen al funcionament normal del sistema nerviós i del sistema immunitari i a la formació normal de glòbuls rojos.
  • La carn roja és rica en hierro hemo, més absorbible que el hierro no hem procedit d’aliments d’origen vegetal. Aquest mineral contribueix a la formació normal de glòbuls rojos i d’hemoglobina, al funcionament normal del sistema inmune, a la funció cognitiva normal, i ajuda a disminuir el cansament i la fatiga.
  • El fósforo és essencial per al metabolisme oseu. Per un altre costat, el potasi és un mineral important per contribuir al funcionament normal dels músculs i al manteniment de la tensió arterial normal. Per últim, el zinc és important perquè contribueix a la funció cognitiva normal, al manteniment de la visió en condicions normals i al funcionament normal del sistema immunitari.
  • Cabe destacar per tant, que el seu consum és necessari en totes les etapes de la vida i per als diferents grups de població. Debe hacerse en el marco de una alimentación saludable, elegiendo productos de excelente calidad, procedimientos culinarios sin contacto directo con el fuego y, siempre, con el acompañamiento de una guarnición de hortalizas frescas.

Col·laboradors