Anafric renova la col·laboració amb el Consorci d’Educació per formar alumnes que volen dedicar-se al sector carni a través dels PFI que ofereix l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Barcelona

 

Anafriclassociació empresarial càrnia d’ambit estatal, ha renovat el seu compromís per al curs 2020-2021 amb el Consorci d’Educació, per continuar oferint els dos cursos de formació teòrica i pràctica del Programa de Formació i Inserció (PFI) Establiment del Sector Carni de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de  Barcelona. Aquest ha estat un dels pocs PFI a Catalunya que ha mantingut les pràctiques en indústries càrnies durant la pandemia ja que el sector ha estat considerat un servei essencial. En aquest programa hi participen les empreses associades d’Anafric Carns RomeuCarns PontSucarnViñals SolerJ Milà i Companyia General Carnia.

 

Els alumnes es divideixen en dos grups, format per 16 alumnes casdascun: indústria càrnia i carnisseria, possible aquest últim gràcies a la col·laboració del Gremi de Carnissers, Xarcuters i Aviram de Barcelona i Comarques.

A qui s’adrecen els cursos
Es tracta de cursos gairebé personalitzats, adreçats a persones amb dificultats d’adaptació, que necessiten d’una formació per aconseguir una feina o bé per a alumnes que no han acabat l’ESO. Aquests estudis capaciten per dur a terme tasques auxiliars de preparació, processament i emmagatzematge de matèries primeres i producció en indústries alimentàries, així com operacions auxiliars d’elaboració i envasat de productes alimentaris. En aquest sentit, els alumnes se senten motivats.

Inserció del 100% cada any
El projecte fa 12 anys que es va iniciar i, a data d’avui, la inserció laboral d’aquests nois i noies és del 100% cada any. I el punt essencial no és únicament la formació i la feina, si no la inclusió social de gent amb perill d’exclusió social.

En aquest sentit, recentment,  un dels tallers impartits dins del PFI, “Projecte dinnovació en productes canis”, ha estat seleccionat entre centenars de projectes per Dualiza Bankia i premiat amb 10.000€, el màxim previst, que servirà perquè l’EHTB pugui millorar el programa.

La professió en el món de la carn s’adapta al mercat. Fa 12 anys, quan va començar a impartir-se aquest projecte, la formació era d’especejament de carn. “Avui dia, la visió estratègica de la professió inclou el producte del camp a la taula. Una visió transversal gràcies a les empreses que col·laboren i que són sòcies d’Anafric, que fan possible un treball ben fet, ben valorat i il·lusionant”, explica José Friguls, president d’Anafric.

 

Col·laboradors