Arran de la crisi sanitària provocada per el COVID19 i la declaració de l’Estat d’alarma, molts productors de productes frescos peribles han perdut els canals de comercialització lligats a la restauració i el turisme. Per això des de diverses institucions públiques, associacions sectorials i petits productors de frescos hem decidit tirar endavant una iniciativa que pretén impulsar la sortida dels productes peribles tenint com a principal interlocutor, en aquest cas, la Generalitat de Catalunya.
Anafric, juntament amb FECIC; la Generalitat amb el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; l’entitat Banc d’Aliments i els petits productors són les 4 potes d’aquesta gran cadena que té com a objectiu final que el producte perible es distribueixi a les famílies que més el necessiten a través del Fundació Banc dels Aliments.
Com es realitzarà aquesta acció?
- El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha creat una ajuda de 4 milions d’euros destinada a donar suport econòmic als productors afectats mitjançant la compra dels seus productes.
- Anafric, responsable de facilitar el format més idoni de la carn per a ser distribuïda.
- La Fundació Banc dels Aliments, distribuirà la carn a les entitats socials que més ho necessitin.
Fins quan poden realitzar els lliuraments de producte?
Des del 20 de maig fins al 20 de juliol en les 4 delegacions de Banc dels Aliments a Catalunya
En què consisteixen les ajudes?
Com a màxim de 4.000 € a 10.000 € per productor segons el tipus de producte, o 75.000 € per agrupació de productors amb un percentatge d’ajuda del 85% del valor del producte no venut.
Per a més informació no dubteu en posar-vos en contacte amb [email protected]