Asoprovac assegura que la PAC significarà “la ruïna” per a una gran part dels ramaders

ASOPROVAC afirma que el Reial Decret que regula la PAC crea un “ruptura i suposarà la ruïna d’un gran nombre de ramaders”. L’organització critica que el document “s’ha elaborat d’esquena a el camp espanyol i per tant fent cas omís a les preocupacions de el sector ramader”.

Després de la publicació al BOE de Reial Decret que regula les ajudes de la Política Agrària Comuna (PAC) durant el període de transició fixat entre 2021 i 2022, des ASOPROVAC afirmen que aquest no és “transitori, ni fluid” i consideren que “no s’està respectant la suposada linealitat en la convergència que proclama “.

Des de l’Associació de Productors de Boví de Carn critiquen que “aquest Govern, no només ha estat incapaç de posar en marxa mesures de suport al boví de carn després d’un any d’enormes dificultats econòmiques i en què s’està produint a pèrdues des de fa diverses mesos -gràcies en part a el suport de la PAC- sinó que, amb aquest panorama, publiquen un RD que expulsarà de facto a un gran nombre de ramaders de sistema de la PAC per a un període de dos anys que se suposava de transició fluida que , però, acabarà provocant el tancament de moltes granges del nostre país.

Les conseqüències seran la desaparició primer de ramaders petits i mitjans de país i posteriorment el creixement de la intensificació i integració dels restants, en total incoherència amb el que l’actual societat està demandant “.

Més informació a Revista Cárnica.

 

Col·laboradors