Des del passat 16 de juny, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la Tapa, la província d’Àvila dóna la benvinguda, per primera vegada, al Paquito, l’entrepà de xai amb nom propi que un total de 12 establiments de la ciutat versionen emprant com a base comuna a totes les seves receptes el filet de cama de xai. D’aquesta manera, posen en valor, també a les barres, el xai.
La Federació Avilesa d’Hostaleria de CEOE Àvila se suma així al projecte d‘INTEROVIC (Interprofessional Agroalimentària de l’Oví i el Caprí de Carn), que forma part del programa europeu “Carn de llet, xai i cabrit. Saborosa i Sostenible, tria l’origen europeu” i que també es desenvolupa a altres ciutats com Madrid, València, Zamora i Barcelona, i que té l’objectiu de modernitzar el consum de carn d’origen oví, especialment entre el públic més jove. Ho fa posant-la entre pa i pa, formant part d’una elaboració tan popular i assequible com és un entrepà i fent-la servir com a element d’unió entre tots els bars que participen en aquesta iniciativa que es va crear el 2019.