Bill Gates ja sap com es produeix la carn uruguaiana

Uruguai ha convidat l’organització de Bill Gates a conèixer de prop el sistema de producció de carn del país, després que el president de la Fundació, el magnat de la informàtica Bill Gates, es posicionés obertament pels productes sintètics. Fa una mica més d’un any, el febrer del 2021, l’empresari de Seattle va atacar la producció de carn a gran escala com “un desastre climàtic que provoca l’escalfament global i deixarà més morts que la pandèmia” i va defensar el consum de carn 100 % sintètica.

El ministre d’actual del ram a l’Uruguai, aleshores president de l’Institut Nacional de Carns (INAC) d’Uruguai, Fernando Matto, va criticar obertament les declaracions de Gates: “Truquin-ho com vulguin, però no és carn!” i va qualificar d'”engany deliberat al consumidor” anomenar carn “a un producte que no s’ha d’anomenar així”.

Integrants de la Fundació Gates han visitat Uruguai en una primera trobada que va deixar un “panorama optimista” entre els seus protagonistes. “Produir carn d’una manera ben rebuda per l’ambient pot donar més i millors oportunitats comercials al moment d’exportar. I si hi ha coses per millorar, amb gust les considerarem”, conclouen des de la Fundació.

Col·laboradors