El Departament d‟Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya ha iniciat una sèrie d‟accions destinades a incrementar el consum i la promoció de la carn de caça. Aquestes mesures busquen, dins del Pla de Valorització de la Carn de Caça a Catalunya, busquen valoritzar aquest producte, fomentar la seva presència en la gastronomia local i contribuir a l’equilibri dels ecosistemes mitjançant una gestió sostenible de les espècies cinegètiques. Durant el 2024, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha destinat 931.000 euros per fomentar la seva comercialització.
Entre les iniciatives destacades hi ha la creació d’una marca de qualitat específica per a la carn de caça, que en garantirà l’origen i la traçabilitat, assegurant al consumidor un producte de confiança. Així mateix, es promourà la inclusió de plats elaborats amb carn de caça als menús de restaurants i establiments d’hostaleria, incentivant la seva presència a l’oferta gastronòmica catalana.
Per facilitar l’accés del públic a aquest producte, se n’impulsarà la comercialització en mercats locals i botigues especialitzades, fomentant el consum de proximitat i donant suport als productors i caçadors locals. A més, es duran a terme campanyes de sensibilització i divulgació sobre les propietats nutricionals i culinàries de la carn de caça, destacant-ne els beneficis per a la salut i la seva versatilitat a la cuina.
Imatge: Freepik