Cimera d’ONU, sistema ramader i energia

En el marc de la Cimera de l’ONU sobre Sistemes Alimentaris, avui té lloc el Diàleg d’Alt Nivell sobre l’Energia. És la primera reunió mundial sobre energia sota els auspicis de l’Assemblea General des de la Conferència de l’ONU sobre Fonts d’Energia Noves i Renovables de 1981. És la culminació d’un any per aconseguir una energia neta i assequible per a tothom en 2030.

L’energia neta i renovable és un element fonamental per fer front a el canvi climàtic. En aquest sentit pot ser que els governs posin sobre la taula l’energia neta i l’increment de la factura de la llum.

Precisament, en Anafric recollim les declaracions de el ministre d’Agricultura, Pesca i Ramaderia, Luis Planas, en la seva aposta per impulsar l’ús de les energies renovables a les explotacions agrícoles i ramaderes “com un element de rebaixa de la factura fiscal” de la llum .

Aquestes declaracions han tingut lloc a la fira ramadera FIGAN, celebrada a la capital aragonesa. Planas ha sostingut que l’energia eòlica i solar “són el futur” de l’activitat agrària i, per això, juntament amb el Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic han posat en marxa plans d’ajuts per incentivar l’estalvi en l’ús de l’electricitat i les energies renovables.

El ministre d’Agricultura ha manifestat que la pujada del preu de la llum és un tema “de gran interès i preocupació”, que no només afecta Espanya, sinó també a països de l’entorn com França, Alemanya o Itàlia.

 

Col·laboradors