L’Organització Interprofessional del Porcí de Capa Blanca (INTERPORC) i la Universitat Francisco de Vitoria (UFV) han formalitzat un conveni marc de col·laboració per tal de promoure projectes de formació, investigació, assistència tècnica i divulgació en àrees d’interès mutu. Aquest acord reflecteix el compromís de les dues entitats per contribuir al desenvolupament econòmic, la innovació i la sostenibilitat del sector porcí.
Aquest conveni estableix un marc de cooperació on la UFV i INTERPORC treballaran conjuntament en activitats educatives, de difusió i de recerca científica. La col·laboració es materialitzarà mitjançant la realització d’activitats docents, divulgatives i de recerca que beneficiaran la comunitat universitària.
L‟acte de signatura del conveni s‟ha celebrat consolidant la col·laboració entre ambdues institucions. Alberto Herranz, director general d’INTERPORC, i José Antonio Verdejo, secretari general de la UFV, han estat els encarregats de signar l’acord.
Ja estan en marxa accions formatives conjuntes com la impartició de Master Class, la realització de pràctiques externes a empreses del sector carni espanyol per part dels alumnes del Grau de Nutrició Humana i Dietètica o l’organització d’esdeveniments de divulgació científica
Enfortiment de l’àmbit acadèmic i el sector productiu
Una Comissió de Seguiment, composta pels representants d’ambdues entitats s’encarregarà de definir els projectes específics de col·laboració i supervisar-ne la implementació i els resultats, enfortint així la relació entre l’àmbit acadèmic i el sector productiu. Els integrants de la comissió són, per part de la UFV, María Carretero Sánchez, directora del Grau en Nutrició Humana i Dietètica, i María Pérez d’Ayala Becerril, directora general de Relacions Institucionals; i Alberto Herranz, director general, i Daniel de Miguel, director internacional, per part d’INTERPORC.
Projectes de formació, R+D+i i divulgació científica
Amb aquest conveni, la UFV i INTERPORC busquen fomentar un entorn de col·laboració que impulsi l’avenç cientificotecnològic i contribueixi a la formació de professionals altament qualificats, capaços d’afrontar els reptes del sector porcí amb solucions innovadores i sostenibles. Aquest esforç conjunt demostra el compromís de les dues institucions per acostar el sector agroalimentari als universitaris i traslladar les propietats nutricionals dels productes del porcí de capa blanca als més joves.
Es promouran projectes de formació, R+D+i i divulgació científica amb l’objectiu de fomentar el coneixement sobre el sector porcí i donar a conèixer els beneficis d’incloure la carn de porc en el marc d’una alimentació saludable i equilibrada en ser una proteïna de alt valor biològic.
Ja estan en marxa accions formatives conjuntes com la impartició de Master Class, la realització de pràctiques externes a empreses del sector carni espanyol per part dels alumnes del Grau de Nutrició Humana i Dietètica o l’organització d’esdeveniments de divulgació científica.