El Paquito, l’entrepà de carn de xai amb nom propi, torna a omplir les barres i taules de tot Espanya. La Ruta del Paquito 2025, impulsada per la Interprofessional Agroalimentària de l’Oví i el Caprí de Carn (INTEROVIC), celebra la seva edició més àmplia fins a la data: més de 200 bars i restaurants oferiran les seves versions originals del Paquito del 6 al 30 de juny a més de 15 ciutats, incloent Madrid, Madrid Conca, Toledo, Ciudad Real, Càceres, Badajoz, Mèrida, Terol, Saragossa i Osca, entre d’altres.
La ruta es va presentar a Catalunya on es va organitzar un gran espectacle.
Des del seu naixement el 2019, quan 40 locals madrilenys es van sumar a la iniciativa, el creixement i la popularitat del Paquito ha estat espectacular. En aquests sis anys, la Ruta del Paquito ha arribat a més de 800 establiments diferents a 15 províncies, consolidant-se com una campanya clau per impulsar el consum de carn de llet, xai i cabrit nacional, especialment entre el públic jove.
“Celebra el que és quotidià amb xai” i finals regionals del Millor Paquito
Aquest any, en el marc de la seva nova campanya europea “Celebra allò quotidià amb xai europeu”, INTEROVIC ressalta els beneficis mediambientals del consum de la carn de xai i cabrum, dues de les carns més sostenibles dins de la Unió Europea.
Com a novetat en aquesta edició 2025, la Ruta del Paquito incorpora una emocionant novetat: les finals regionals del concurs al Millor Paquito, que se celebraran durant el mes de juny. Els guanyadors de cada regió competiran a la tardor per alçar-se amb el títol de Millor Paquito de España, un guardó que premiarà la creativitat, el sabor i l’originalitat d’aquesta proposta per segon any consecutiu.