Comunicat del sector oví-caprí d’ANAFRIC-OVICEBO

Quan tenim la setmana santa a la cantonada, la situació dels ous ubicats en encebadors i aquells que han de transportar-se a escorxadors és “molt complicada i genera molta tensió entre la cadena de valor”. La situació del constant augment de les matèries primeres amb què s’alimenten els animals s’ha complicat amb les aturades del transport, que no permeten enviar els bens des de les granges als encebadors i des dels encebadors als escorxadors.

Des d’una part del sector oví-caprí d’ANAFRIC-OVICEBO assenyalen directament al Govern com a responsable d’haver arribat fins a aquesta situació i demanen a l’administració una solució “immediata. Correm el risc que puguin morir milers de bens si aquesta situació es manté” , adverteixen. “Fa dos anys, durant la pandèmia, els encebadors i escorxadors vam ser essencials, i ara som fungibles. No ens tenen en compte i som part important de l’engranatge que sosté el sector oví-caprí, i que permet que el producte arribi al consumidor, d’una banda, i que s’exporti, de l’altra”, expressen des d’ANAFRIC.

Dany irreparable

Des del col·lectiu volen fer arribar a l’administració i a l’opinió pública que “estem mantenint els nostres animals, els que ja tenim, i complint el benestar animal per al nostre bestiar, però no podem acceptar més animals perquè no tenim matèria primera, i tampoc no els podem transportar a l’escorxador perquè no hi ha transport. Què fem?”.

Des del sector oví-caprí volen fer constar que fa 90 dies hi va haver un amago de vaga de transport que es va poder tallar. “Però aquest amago va ser nefast per al sector ovino-caprino en plena campanya nadalenca. Ara aquest amago s’ha traslladat a aquestes aturades i estem patint un dany irreparable. Ningú s’ha posat en contacte amb els encebadors i els escorxadors. Els protagonistes a la premsa són agricultors, ramaders i transportistes, però què passa amb els encebadors i escorxadors”.

Col·laboradors