Congrés AECOC debatrà sobre les conseqüències del conflicte a Ucraïna al sector ramader

La 22a edició del Congrés AECOC de Productes Càrnics i Elaborats se celebrarà avui i demà al Palau de Congressos La Llotja de Lleida. AECOC reunirà els màxims representants del sector per abordar els reptes més desafiadors a què s’enfronta la indústria, així com per habilitar un espai de networking que fomenti el desenvolupament i la innovació càrnia.

Com destaca Eurocarne, organitzacions sectorials i administracions analitzaran els reptes actuals del sector carni, com les conseqüències del conflicte bèl·lic entre Rússia i Ucraïna. El carni és un dels sectors més afectats, per la dependència que moltes empreses espanyoles tenen dels cereals ucraïnesos per a l’alimentació ramadera. L’economista Gonzalo Bernardos i l’investigador d’Animal Protein a Rabobank, Nan-Dirk Mulder, tractaran les afectacions que tindrà aquesta crisi sobre la cadena de subministraments del sector i sobre l’economia espanyola.

Les empreses del sector carni espanyol estan en plena activitat davant un entorn desafiador i en constant canvi. La pandèmia ha accelerat moltes de les tendències actuals: una creixent conscienciació del consumidor cap a la sostenibilitat mediambiental i el benestar animal, una major demanda de transparència i traçabilitat dels productes carnis, allò saludable com a prisma absolut per a qualsevol aspecte de la vida… Però també la innovació, que tant el sector com altres indústries gesten al voltant dels productes substitutius carnis o de la carn cultivada, constitueix i marcarà una veritable revolució per a la categoria.

 

 

 

Col·laboradors