Congrés AECOC. El sector carni consolida el seu creixement. A Espanya es consumeix menys carn però de més qualitat

El Congrés AECOC de Productes Càrnics i Elaborats a Lleida, que se celebra fins avui, ha estat inaugurat pel director general de la Indústria Alimentària del Ministeri d’Agricultura, José Miguel Herrero, ha dit en declaracions als mitjans que el Ministeri està treballant amb el sector ia la Unió Europea “per intentar solucionar l’abastament de cereals i d’altres productes que venien d’Ucraïna buscant solucions i mercats alternatius”.

La consultora NielsenIQ ha presentat al congrés un informe que mostra que el sector carni ha consolidat l’increment de vendes assolit durant la pandèmia, després de tancar el 2021 amb un increment del 6,6% respecte al 2019. En l’anàlisi de tendències, l’informe destaca que la carn fresca acumula el 62,5% de les vendes del sector, amb creixements importants en la demanda de pollastre i gall dindi, mentre que cau la compra de productes de xarcuteria i que els plats preparats carnis segueixen representant un percentatge molt baix del total de les vendes.

L’informe destaca que la carn fresca acumula el 62,5% de les vendes del sector, amb creixements importants en la demanda de pollastre i gall dindi

 

La consultora d’AECOC Shopperview, Marta Munné, ha explicat que el 42% dels espanyols consumeixen menys carn però de més qualitat, i que el 65% afirma que consumeix qualsevol tipus de carn. Un 29% dels consumidors limita la compra a alguns tipus de carns, i un 6% es declara ‘flexitarià’ i afirma haver reduït significativament la presència de proteïna animal a la seva dieta. Entre els motius per reduir el consum de carn, l’estudi apunta principalment a la preocupació per la salut i la sostenibilitat, el consum d’altres proteïnes com el peix, o la seva sensibilitat respecte al patiment animal

 

Col·laboradors