Dietes veganes o vegetarianes, per a adults (si en volen), no per a nens i ni adolescents

En los últimos años ha aumentado el número de personas que optan por una dieta vegetariana y que incluyen a sus hijos en esta opción de alimentación. Esto obliga a los pediatras a conocer sus características principales y la composición de los alimentos usados más comúnmente, con el fin de garantizar la salud de los niños.

El Grupo de Gastroenterología y Nutrición Pediátrica francesa (GFJGNP) advierte sobre el consumo de las dietas vegetarianas a través de un documento que ofrece recomendaciones para prevenir las deficiencias a las que los niños y jóvenes están expuestas cuando adopta una dieta vegana.

Es necesario saber sus carencias para poder actuar después en los niños pequeños. Aunque inicialmente estas dietas estaban limitadas al público adulto, en los últimos años los padres han pasado esta tendencia a sus hijos.

La GFHGNP confirma que “cada vez más niños y adolescentes sucumben a la dieta vegana, atraída por discursos sin ninguna base científica”. La exclusión de cualquier producto animal inevitablemente lleva a estos niños y adolescentes a deficiencias nutricionales para toda su vida.

La publicación de la que os hacemos este breve resumen tiene la particularidad de estar enfocado a los pediatras.  Las dietas vegetarianas son las que están exentas de carne y de productos cárnicos (incluyendo aves de corral) y pescados (incluyendo mariscos y sus derivados). Según el tipo de dieta vegetariana, puede incluir huevos o productos lácteos (ovo/lácteo-vegetariana) o excluir cualquier producto de origen animal, incluida la miel (dieta vegana).

La India es el país con mayor proporción de seguidores de la dieta vegetariana, con un 30% (por motivos religiosos);  Reino Unidos, 12%; Australia, un 11,2%; Suecia un 10%; Alemania un 9% y Francia un 2%.

Los pediatras ya se están posicionando: una dieta exclusivamente vegetariana o vegana expone a los niños a carencias nutricionales como vitamina B12, vitamina D, hierro, zinc, calcio…Por ello estas dietas no deberían ser la base de la alimentación cotidiana de los niños.

La información la podéis tener más ampliada en el informe del Grupo de Gastroenterología y Nutrición Pediátrica francesa, en este enlace.

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors