Dones que impulsen el canvi en el sector agroalimentari

La Interprofessional del Porcí de Capa Blanca (INTERPORC) ha celebrat a Saragossa una jornada dedicada a visibilitzar el paper de la dona en el sector agroalimentari, destacant la seva aportació a la sostenibilitat, la innovació i la productivitat.

La trobada, sota el títol “Dones que impulsen el canvi”, va reunir professionals de referència de l’àmbit empresarial, científic i acadèmic, amb el suport del Govern d’Aragó i la col·laboració de YO DONA.

L’acte d’obertura va anar a càrrec d’Aitziber Lanza, directora general de Qualitat i Seguretat Alimentària del Govern d’Aragó, que va subratllar la importància de fomentar polítiques que impulsin la igualtat d’oportunitats i el lideratge femení en la cadena agroalimentària.

Tot seguit es va celebrar una taula rodona moderada per Cristina Aldaz, sotsdirectora de YO DONA, en què es van abordar els principals reptes i oportunitats de la participació femenina en la indústria agroalimentària, el seu paper en la innovació i la seva contribució al desenvolupament sostenible.

Hi van participar:

  • Mercedes Sebastián Lafuente, responsable de Producció i Sanitat Porcina a Grup Jorge.

  • Leonor Sáiz Amorós, directora corporativa de Relacions Institucionals i Externes a Família Martínez i presidenta de la Comissió de Comunicació d’ANICE.

  • Elisa Pérez Ramírez, investigadora al Centre d’Investigació en Sanitat Animal (CISA-INIA, CSIC).

  • Isabel Rodríguez Hurtado, degana de la Facultat de Veterinària de la Universitat Alfonso X el Savi.

Durant el col·loqui, les ponents van coincidir a destacar que la incorporació de la dona en tots els nivells del sector agroalimentari és essencial per enfortir la seva competitivitat i sostenibilitat, a més d’aportar noves perspectives de lideratge basades en la innovació, la formació i la inclusió.

La jornada va ser clausurada per Manuel García Lorenzo, president d’INTERPORC, que va posar en valor el compromís de l’organització amb la igualtat i la diversitat com a pilars d’una ramaderia moderna i responsable.

Col·laboradors