La carn de porcí suposa el 42% de tota la carn consumida a les llars, segons les darreres dades del Panell de Consum del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA). Un percentatge que, segons destaca l’Organització Interprofessional Agroalimentària del Porcí de Capa Blanca (INTERPORC), la consolida com a opció càrnia preferida pels consumidors espanyols.
Les xifres mostren que el consum total de carn fresca i elaborats de porcí a Espanya va superar les 817.000 tones. Una quantitat que consolida el canvi de tendència en el consum que es va produir el 2023, any en què, després de diversos exercicis a la baixa, el consum de porcí va augmentar lleugerament fins a situar-se en 807.600 tones.
En aquesta pujada hi ha tingut molt a veure l’evolució del consum a les llars, on el porcí és el que més ha crescut entre tots els grups de carn, amb un creixement del 3,5% en carn fresca i un 0,8% en elaborats respecte de l’any anterior. De fet, la despesa en carn fresca de porc també ha estat la que ha experimentat un creixement més gran entre tots els tipus de carns comprades pels consumidors espanyols per consumir a la llar.
Un increment que ha fet que la despesa de les llars en carn i elaborades de porcí se situï en 7.707 milions d’euros, fet que suposa més del 47% de la despesa total en carns i productes carnis i un 9,2% de la despesa total en alimentació i begudes.
INTERPORC destaca que aquestes xifres evidencien tant la confiança dels consumidors en la qualitat, la versatilitat i l’alt valor nutricional que caracteritzen els productes porcins, com la nostra condició de sector clau perquè els espanyols tinguin accés a una alimentació saludable.
Altres notícies interessants
- INTERPORC destaca el compromiso del sector porcino en la presentación de la ‘Estrategia Nacional de Alimentación’
- INTERPORC: “El tándem productor-veterinario ha llevado al sector porcino a la vanguardia mundial en bienestar y sanidad animal”
- INTERPORC expone en China “la firme intención de continuar atendiendo la demanda de porcino del país»