Alemanya encadena el segon any consecutiu d’augment en el consum de carne, assolint els 53,2 kg per persona el 2024, segons dades preliminars dels que s’ha fet eco Eurocarne. La carne de ave va ser la proteïna càrnica amb major creixement, arribant als 13,6 kg per càpita, mentre que la carne de cerdo es mantindrà pràcticament estable amb 28,4 kg, i el vacun va alcançar els 9,3 kg per persona, a pesar de l’acollida d’aquesta última categoria.
En conjunt, el consum total es va situar en 4,44 milions de tonelades, el que representa un increment del 0,8 % respecte a 2023. Aquest augment es va produir en un context de preus mitjans a l’alza, amb una subida de l’1,3 %, encara que el preu de la carne d’avui s’ha mantingut inclòs pel baix de l’any anterior.
Recuperació de la producció nacional
Una de les claus per a l’estabilitat ha estat la recuperació de la producció nacional, que va crear un 1,4 %, fins a 7,3 milions de tonelades. Destacan especialment el aumento de la producción de carne de cerdo (+1,9 %), seguido del pollo (+1,3 %) y la carne de vacuno (+1,1 %). Per el contrari, va baixar la producció de pavos, patos, gansos, ovejas i cabres.
En l’àmbit del comerç exterior, les importacions van descendir un 1,4 %, fins als 3,14 milions de tonelades, a causa d’una menor entrada de carne de cerdo i buit. Sense embargo, augmentar les compres de carne de ave. Las exportaciones también cayeron ligeramente (-0,3 %), aunque repuntaron con fuerza las ventas de carne de cerdo a países terceros.
Aquest equilibri entre consum i producció va portar a un lleuger augment en la tasa d’autosuficiència, que va passar del 119,5 % en 2023 al 120,5 % en 2024. Por categories, la carne de cerdo assoleix el 134,6 %, la de vacune el 108,2 % i la de ave el 100,4 %. Aun així, els cortes més demandats, com el filet o la chuleta de cerdo, presenten una autosuficiència inferior als mitjans.
També t’interessa