El documental ‘Fans del Vacuno s’estrena el 8 de novembre a la plataforma online espanyola de cinema independent Filmin

PROVACUNO estrenarà el proper 8 de novembre la sèrie documental Fans del Vacuno a la plataforma espanyola de cinema en línia Filmin, una de les més valorades pels aficionats al cinema i als documentals al nostre país. Estrenada el 2019, la sèrie de 5 capítols és el major treball de recerca documental fet al sector agroalimentari a Espanya, i que mostra la realitat del sector. Per fer-ho possible, un equip d’experts va recórrer durant dos mesos més de 9.000 quilòmetres, des de Tarifa a Finisterre, a la recerca de les històries personals que traslladen més bé la realitat del sector boví. Un sector amb una gran importància en el medi rural del nostre país i que dóna feina a Espanya a més de 130.000 famílies de forma directa, ia d’altres de forma indirecta.

 

 

 

L’arribada ara de la sèrie documental a Filmin, després de ser premiada als Brands Awards d’Alimentaria 2020 i haver estat seleccionada a diversos festivals nacionals i europeus, és un nou triomf de Fans del boví, i suposa la primera oportunitat de visionat online en una de les principals plataformes del nostre país. Es pot veure al link https://www.filmin.es/serie/fans-del-vacuno.

Canvi climàtic, benestar animal, aportació nutricional, dieta equilibrada…

El documental forma part de la campanya Fans del Boví l’objectiu del qual és posar en valor el sector de la carn de boví al nostre país i la comunitat del qual en xarxes socials compta actualment amb més de 130.000 seguidors. La sèrie documental consta de cinc capítols que tracten temàtiques diferents, des del benestar de l’animal fins al canvi climàtic passant per la importància del consum de carn per a una dieta equilibrada.

La sèrie, al complet

Capítol 1. Cuida les meves vaques. L’amor i la passió dels ramaders pels animals fins a l’últim dia, el més dur de tots. L’invisible enllaç entre ramaderia i turisme. Un viatge inesperat. I l?homenatge a un dels ramaders més populars i estimats, José Pinto, un autèntic fan del boví.

Capítol 2. Sortint de la caverna. “L’ésser humà, si mai no hagués consumit carn, no seria un ésser humà”. Així de rotund es mostra el Catedràtic a Prehistòria Carlos Díez al començament del capítol. Un viatge als començaments de l’ésser humà, la importància de la carn a la nostra evolució, la invenció del foc i la cuina, gràcies a la sorprenent història d’una altra de les nostres protagonistes: Maite.

Capítol 3. La fi del món. No són poques les notícies que, portades a l’extrem, parlen de la fi dels nostres dies per culpa de la ramaderia de boví. A través del testimoniatge de diferents investigadors especialitzats en canvi climàtic i del testimoniatge de ramaders i veterinaris, el capítol compta un punt de vista pràcticament desconegut. “Perquè la fi del món, segons des d’on es miri, també pot ser el principi”.

Capítol 4. Animals. “Diuen que no hi ha exjugadors de rugbi, que sempre ets un jugador de rugbi”. I a través d’un d’ells, qui comparteix la passió per aquest esport amb la passió per les vaques i el treball de veterinari, descobrirem que no són mons tan diferents. Compartirem el final de lliga amb els nens i nenes del Ciències Club de Rugby i coneixerem per què és tan important la carn per completar una dieta equilibrada.

Capítol 5. Deixa que parli el teu paladar. La Confraria del Chuletón, un grup d’amics més que coneguts per tothom, és protagonista del cinquè capítol de la sèrie documental Fans del Vacuno. Però la mica és només el final del camí: abans hi ha un treball d’artesà del carnisser i un esforç de les indústries càrnies per adaptar-se a un consumidor exigent. A més, descobrirem que hi ha vida més enllà de la multitud de la mà de xefs estrella Michelin i un grup de ciclistes experts en dinars.


Col·laboradors