El Govern destina 1.051 milions a la digitalització i la sostenibilitat de el sector agroalimentari i pesquer

És la quantitat total de el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, que s’ha remès a Brussel·les. En concret, aquests ajuts tenen com a objectiu la millora de la sostenibilitat, competitivitat i resistència de el sector agroalimentari, tant des del punt de vista econòmic com mediambiental i social perquè pugui contribuir a l’assoliment dels objectius nacionals, europeus i internacionals.

En el document es subratlla que les mesures en aquest sector són “estratègiques” des del punt de vista de l’subministrament alimentari a la població a preus raonables i estables i la contribució de el sector a l’equilibri de la balança comercial espanyola, clau en la recuperació econòmica.

En el pla d’impuls de la sostenibilitat i competitivitat de l’agricultura i la ramaderia, es destinaran 307 milions d’euros per a inversions en agricultura de precisió, eficiència energètica i economia circular en el sector agrícola i ramader.

El Govern està duent a terme la Llei de la cadena alimentària, que s’està tramitant actualment al Congrés dels Diputats, la publicació està prevista per al segon semestre d’aquest any.

Col·laboradors