El sector carni espanyol és “moderadament optimista” de cara al comportament de la seva activitat el 2025, després que el 70% de les empreses enquestades per l‘Associació de Fabricants i Distribuïdors (Aecoc) hagi crescut en volum el 2024.
L’entitat ha presentat a Lleida l’informe ‘El Pols al Sector de les Carns’, en què sosté que les empreses “comencen a recuperar part de la rendibilitat perduda” després d’anys que ha qualificat de molt complexos, i ha defensat que la campanya de Nadal ha estat excel·lent.
Segons l’informe, més de la meitat de les companyies ha millorat la rendibilitat el 2024, mentre que un 30% l’ha mantingut estable i un 7% ha registrat una disminució dels beneficis.
El president del comitè de carns d´Aecoc i directiu de Vall Companys, Josep Solé, ha assegurat que l’acord entre la Unió Europea i Mercosur genera preocupació entre les empreses espanyoles.
En aquest sentit, ha posat èmfasi en el temor per una possible competència deslleial, per una manca de seguretat alimentària i per diferències de qualitat dels productes.
Les companyies enquestades també han expressat inquietud per les noves normatives europees relacionades amb el benestar animal, així com per si el govern xinès decideix aplicar nous aranzels.
També et pot interessar