El sector agroalimentari català va tancar 2020 amb un rècord històric d’exportacions, aconseguint 11.435.000 d’euros, el que significa un increment interanual del 6,62% en valor i del 6,95% en volum. Aquest increment de les exportacions també ha permès a el sector agroalimentari català liderar per primera vegada les exportacions en el conjunt d’Espanya, superant Andalusia i acumulant el 21,5% de les exportacions agroalimentàries espanyoles.
Països on s’exporta
França, amb un 17%, la Xina (14,9%) i Itàlia (8,6%) van ser els principals mercats receptors de productes agroalimentaris catalans durant 2020. Per darrere, es van situar Alemanya (6,1%) i el Regne Unit ( 5%) que, tot i el Brexit, va incrementar un 2,4% les importacions de productes catalans i està previst que registri un creixement del 5% en els propers cinc anys. L’augment d’exportacions a la Xina ha contribuït al fet que el mercat asiàtic sigui el que més va créixer durant 2020, amb un augment del 42,95%, fins a 2.876.000 d’euros.
La carn i embotits és el segment que més va exportar durant 2020, amb 4.591,8 milions d’euros i un augment de la valor del 13,9%; seguit del ‘fine food’, amb 3.054,3 milions d’euros i un descens del 2,02% en el valor, i la fruita i horta, amb 965.860.000 d’euros i un augment de la valor del 10,33%.