L’Organització Interprofessional del Porcí de Capa Blanca (INTERPORC) valora de manera molt positiva la
signatura d’un nou Protocol per a l’accés de productes porcins al mercat xinès anunciats pel Govern d’Espanya, perquè considera que “suposen un pas important per reforçar les relacions bilaterals i consolidar les oportunitats del porcí espanyol en un mercat estratègic”.
INTERPORC subratlla la importància d’aquest nou acord, que permetrà ampliar la llista de productes autoritzats que s’exporten des d’Espanya, com els estómacs, molt valorats pels consumidors xinesos, i augmentar les vendes d’altres que ja hi són presents i que tenen un alt valor afegit, com ara els pernils curats.
El gegant asiàtic és un dels principals mercats per al porcí espanyol. El 2024, les exportacions cap a la Xina van assolir les 540.000 tones, amb un valor superior als 1.097 milions d’euros, cosa que representa gairebé el 20% del volum total exportat i el 12,5% del valor de les vendes exteriors del sector.
El director d’INTERPORC, Alberto Herranz, ha subratllat que aquestes xifres “són fruit de la confiança que genera el nostre model de producció i del reconeixement internacional als alts estàndards de qualitat, seguretat alimentària, benestar animal i sostenibilitat que caracteritzen el porcí espanyol”.