El segell WOW certifica el benestar animal en el transport d’animals

En els últims anys s’ha avançat molt en aquest aspecte, tant a nivell legislatiu com en el d’autoregulació sectorial a través de la certificació. No obstant això, el transport dels animals vius, que és precisament un procés que els genera bastant estrès, no comptava encara a Espanya amb una certificació ad hoc. A partir d’ara es podran veure a la carretera transports d’animals vius amb la placa de l’segell Welfare On Wheels (en endavant WOW), que identifica els transportistes que coneixen i respecten les bones pràctiques de benestar animal.

El segell WOW ha estat desenvolupat per iniciativa de ANTA (Associació Nacional de Transportistes d’Animals Vius) i ve per cobrir aquesta deficiència en tot el procés de transformació dels productes d’origen animal, des de les granges fins als punts de venda.

Aquesta certificació es centra en el benestar animal durant el transport. Si bé altres segells verifiquen el benestar animal durant la vida de l’animal en l’explotació i durant el procés de sacrifici, cap de les certificacions existents controlava fins ara la fase de transport, les condicions de maneig, les característiques de l’habitacle de transport, els temps de viatge, els descansos, la formació de l’transportista, etc.

Més informació a la web interempresas

Col·laboradors