Els Gremis del comerç d’alimentació al detall catalans alerten del risc de desaparició del comerç de proximitat

Els Gremis del comerç d’alimentació al detall de Catalunya insten les administracions a prendre mesures immediates, reals i efectives per reduir els costos energètics. Davant d’aquesta situació alerten del risc accelerat de la desaparició del comerç de proximitat. Segons un comunicat conjunt, els gremis representen 17.306 empreses, 20.353 establiments i 55.429 treballadors

La Federació Catalana d’Associacions dels Gremis de Flequers, la Federació Catalana de Carnissers-Xarcuters-Candaladers, el Gremi de Detallistes de Fruites i Hortalisses de la Província de Barcelona, ​​el Gremi de Detallistes del Bacallà i la Pesca Salada, el Gremi d’ Herbolaris, Apicultors i Alimentació Dietètica i Biològica de Catalunya, el Gremi de Pastisseria de Barcelona i el Gremi de Peixaters de Catalunya s’han reunit per tractar qüestions que afecten greument els sectors del comerç tradicional d’alimentació.

En l’actuació situació econòmica provocada, entre d’altres, per la sostinguda i desbocada pujada de tots els costos energètics, “el sector del comerç tradicional d’alimentació, format essencialment per autònoms i pimes, estan fent un gran esforç per mitigar-ne l’impacte negatiu” increments al consumidor final”, i aquesta situació “si es prorroga en el temps” pot portar “definitivament a la reducció del teixit productiu i comercial del país”.

Les diferents entitats signants del comunicat denuncien que “la pujada del preu dels aliments és conseqüència directa de l’increment dels costos energètics i per tant, una mesura com l’anunciada de posar un topall als preus no és cap solució sinó que, pel contrari, pot tenir efectes negatius sobre la producció i la competència”.

Contraris a la cistella de productes bàsics

La mesura del Govern per topar els preus de productes bàsics “només beneficiarà els grans operadors en perjudici del petit comerç, que no disposa de marge per ausmir la mesura”.

Perillen llocs de treball en economies que ja estan en risc. Perill el teixit productiu. Perilla l’estructura comercial del nostre país. Els gremis demanen que les administracions “prenguin mesures immediates, reals i efectives per reduir els costos de producció, especialment els energètics, i garantir així la viabilitat present i futura del comerç tradicional i de proximitat”.

Col·laboradors