Els preus dels animals destinats a sacrifici, per sota de la situació pre-Covid. I les matèries primeres, segueixen pujant

L’Associació Espanyola de Productors de Boví de Carn (Asoprovac) ha enviat una carta a el ministre d’Agricultura en la qual mostra la seva preocupació per la situació dels preus dels animals amb destinació a sacrifici unit a la recent i excessiva volatilitat en les cotitzacions de les matèries primeres i les greus conseqüències que això està tenint en els productors espanyols.

Segons Asoprovac, les cotitzacions dels animals destinats a sacrifici es troben encara molt per sota dels preus pre-COVID acumulant un descens de 0,38 € / kg canal en els mascles amb destinació a sacrifici d’acord a la Llotja Binefar, una de les principals llotges de referència.

 

Els preus de les matèries primeres comencen a apropar-se així a l’anterior crisi de les matèries primeres, la dels anys 2012-2013 i que van tenir com a conseqüència una important baixada de producció estimada en un 10-15%

 

En paral·lel, s’ha afegit una altra circumstància que sens dubte està generant enorme preocupació entre el sector perquè els preus de les matèries primeres per a la fabricació de pinsos (ordi, blat, blat de moro i soja) estan pujant d’una forma desmesurada i imparable, sobre tot la soja, el preu ha arribat a estar pròxima a la barrera dels 450 € / tona, alimentats tant per les notícies climatològiques en algunes zones del món, la insaciable demanda Xina.

Els preus de les matèries primeres comencen a apropar-se així a l’anterior crisi de les matèries primeres, la dels anys 2012-2013 i que van tenir com a conseqüència una important baixada de producció estimada en un 10-15% però a la qual a més hem de ressaltar una gran diferència. Es tracta del preu dels animals destinats a sacrifici, de mitjana un 11% inferior als de l’any 2012 el que sens dubte explica el motiu d’aquesta nova alerta.

 

Col·laboradors