Els veterinaris aporten dades científiques sobre el consum de la carn

El Col·legi de Veterinaris d’Osca ha organitzat una jornada en què els veterinaris Juan Pascual i Gemma Ticó han aportat dades científiques sobre el positiu del consum de carn.

“És important desmuntar els 9 mites que sobre la carn i el seu consum hi ha a la societat. S’ha fet servir molt la dieta planetària per demonitzar el consum de carn”, explica Gemma Ticó. “El 2019 aquesta dieta va reduir el consum de carn a un 3 %. El 2023 l’han elevat enormement en saber que el consum de carn no és perjudicial per al planeta. Ara està de moda afegir proteïna a tots els productes, i què millor que menjar carn, que és la millor proteïna, la més semblant a la de les persones”.

La carn té proteïna, ferro, vitamines del grup B, sobretot la B 12, antioxidants, reforç immunològic, greix, àcid linoleic que són àcids grassos essencials, es va recordar a la jornada.

 

 

Juan Pascual, autor del llibre Raons per ser omnivor. Per la teva salut i la del planeta, va exposar com, en els darrers anys, la societat ha culpat la ramaderia dels problemes del món. “Hi ha una part de la població que creu el relat però no té dades, i fins i tot es converteixen en decisions polítiques que prohibeixen menjar carn a les escoles, com per exemple en importants ciutats franceses”.

Pascual va afegir que “la ramaderia té més històries positives que negatives. Els animals mengen restes de plantes, fruites, etc. que l’ésser humà no pot menjar. Els fems són un element estratègic en aquest moment amb la guerra d’Ucraïna. Els bestiars fan una gran tasca de prevenció d’incendis, aprofiten terres menys fèrtils… Els animals només emeten un 11% de les emissions de metà al món. Els cotxes i avions suposen la contaminació real al món”.

Benestar animal

Altres dels assumptes tractats van ser els relacionats amb el benestar animal, i es va recordar que hi ha fortes normatives i reials decrets en què es contempla la cura dels animals des del naixement fins al sacrific, així com que no hi ha cap zona al món on es mantingui un control més rigorós en el benestar animal que Europa. Els veterinaris compleixen un paper fonamental en la cura dels animals per “cuidar la salut de les persones i el medi ambient”.

 

Anèmia

A la jornada es van donar xifres en què s’assegura que “les dietes sense productes d’origen animal produeixen anèmia, sobretot als joves. Als països desenvolupats, la incidència de la manca de ferro per manca de consum de carn és d’un 13%”.

Amplia la informació a  www.portalveterinaria.com

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors