Entrevista a Antonio Escribano, especialista en Endocrinologia i medicina esportiva: “No es pot fer pensar a la població que si no menja carn estarà millor”

L’especialista en Endocrinologia i medicina esportiva, Antonio Escribano, contesta al Diario de Córdoba a la pregunta clau que ha aixecat polseguera en el sector després de les declaracions del ministre de Consum, Alberto Garzón, sobre la necessitat de menjar menys carn.

“La carn és un aliment fonamental dins de l’alimentació de l’ésser humà. Som omnívors i necessitem el consum de carn com a part fonamental de la dieta. Dins d’una dieta equilibrada hem de menjar entre 3 i 5 peces de fruita diàries; verdura 2 cops al dia i carn de 3 a 5 vegades per setmana. Hauríem de fer 35 àpats a la setmana, de les quals 5 d’ells han d’incloure la carn”.

El doctor Escribano apunta que “portem menjant carn milions d’anys i ens aporta moltes coses. Menjant carn no estem fent mal ni és un mal menor”.

Sobre les carns vermelles l’especialista en Endocrinologia és contundent: “La carn vermella és rica en ferro i proteïnes. No cal reduir el consum, sinó prendre-la en la seva justa mesura, igual que no s’han de menjar 12 peces de fruita a el dia ni 1 kg de bròquil a el dia “.

Podeu tenir accés a l’entrevista en aquest  ENLLAÇ.

 

Col·laboradors