Es poden sol·licitar a partir de dilluns 15 de febrer. Ajudes extraordinàries per a pimes, microempreses, cooperatives i autònoms amb treballadors en ERTO a Catalunya

La Generalitat de Catalunya ha publicat les bases de les línies d’ajuts per als autònoms, les empreses amb treballadors en ERTE i aquells afectats per ERTO que cobren els salaris més baixos. Es podrà demanar les ajudes fins al 22 de febrer. Es tracta del pla trimestral d’ajudes directes de 618 milions d’euros que es distribuiran de la següent manera:

Línia de 208 milions d’euros dirigida a microempreses, petites empreses i cooperatives amb treballadors en situació d’ERTO, gestionada per la Conselleria d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, amb els quals pretenen beneficiar 104.000 treballadors. Aquesta línia, que pot beneficiar el sector carni més afectat pel tancament de l’hostaleria, es pot sol·licitar telemàticament a partir de dilluns 15 de febrer.

-Dos ajudes directes i extraordinàries que gestiona la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies per valor de 385 milions d’euros, dirigits a treballadors amb baixos ingressos en situació de ERTE i treballadors autònoms. A més, el Govern va acordar destinar 25 milions d’euros a programes de formació per a aquest col·lectiu.

Per tant, els 618 milions es resumeixen en els punts anteriors.

 

Les empreses hauran de tenir treballadors en ERTO actiu a 31 de gener de 2021 i comprometre a mantenir la plantilla a 31 de desembre de 2021 pel que fa a el mateix mes de l’any anterior. En cas d’incompliment, la subvenció es revocarà i les empreses hauran de tornar les ajudes rebudes, així com els interessos de demora corresponents.

 

La Generalitat preveu que aquesta ajuda arribi a 175.000 persones, que rebran uns 600 euros de mitjana. Aquesta prestació serà compatible amb altres de la Generalitat.

Els autònoms podran demanar a partir del 19 de febrer a les 9 h fins al 26 de febrer a les 15 h una ajuda que consistirà, com la vegada anterior, en una prestació directa de 2.000 euros. Aquesta línia està dotada de 280 milions d’euros.

Per tramitar les ajudes, cliqueu en aquest enlace.

Col·laboradors