“És temps de barbacoa de xai a la brasa”. Nous talls per celebrar el Dia del Xai, el proper 23 de juny

Amb motiu de la celebració del dia del xai el proper 23 de juny, INTEROVIC ha organitzat una formació per a professionals dels supermercats Alcampo sobre els millors talls de xai per elaborar a la brasa. La sessió en línia va ser impartida ahir pel mestre carnisser Daniel Herrero en el marc de ‘Els Dies de’ d’Alcampo, unes jornades de formacions internes que la cadena de supermercats organitza amb diferents productes. Es tracta del segon any consecutiu que la Interprofessional Agroalimentària de l’Oví i el Caprino participa i ho fa per segona vegada aquest any, ja ho va fer el mes de maig amb una formació sobre el Paquito de xai i els nous talls de cuixa.

La participació en aquesta acció té l’objectiu de divulgar i apropar la carn de xai, llet i cabrit als professionals del sector, en aquest cas a carnissers i personal del departament carni d’Alcampo, per remarcar-ne la qualitat, el gust i els beneficis que aporta com a carn versàtil i sostenible. Unes jornades que estan emmarcades al programa europeu “Carn de llet, xai i cabrit, saborosa i sostenible. Tria l’origen Europeu” i que en aquesta ocasió posa èmfasi en els talls adaptats a la forma de cuinar a l’estiu que el públic demana. «A través d’aquestes formacions volem crear nous moments de consum més enllà dels períodes estivals com el Nadal. A més, és una oportunitat per donar a conèixer als detallistes de la carn la versatilitat i l’origen sostenible del xai i cabrit així com descobrir quins són els millors talls per preparar a la brasa ara que s’acosta el Dia de l’Xai o la nit de Sant Joan», declara Raúl Muñiz, president de INTEROVIC.

Sota el títol “És temps de barbacoes de xai a la brasa” i de cara al període estival, la formació en streaming ha estat centrada en el xai a la brasa i en els nous talls més adequats per elaborar a la barbacoa que són set: el french rack, tournedó, el collarí, el tomahawk, el saratoga french rack, el t-bone i el xurrasc, els que millor s’adapten a cuinar amb barbacoa ja que «en la majoria dels casos són talls enganxats a l’os i tota la carn enganxada a l’os és la més saborosa i s’adapta millor a la barbacoa ja que aporten un sabor diferencial», explica Daniel. «Són bens recentals (d’entre 10 i 12 quilos) que són els millors per posar el foc o la graella per ser una carn amb més pòsit», afegeix.

Una carn “sostenible i natural”

INTEROVIC, la Interprofessional Agroalimentària de l’Oví i el Caprí, forma part del Programa Europeu 2021-2023, que té com a objectiu rejovenir el seu consum i donar a conèixer els aspectes sostenibles d’aquesta ramaderia que, gràcies al pasturatge, són múltiples els beneficis per al medi ambient i motor econòmic de l´Espanya rural.

Col·laboradors