Espanya supera els 4 milions de tones de carn produïda el primer semestre del 2024

Segons les dades del MAPA, publicades per Eurocarne, la producció càrnia espanyola va assolir el primer semestre del 2024 les 4,03 milions de tones, fet que suposa un creixement del 5,7 % respecte al mateix període del 2023.

Aquest augment accelera la tendència positiva de l’últim any (+1,4% entre el 2023 i el 2024), deixant enrere la caiguda de -3,2% registrada entre el 2022 i el 2023. El creixement es deu principalment al porcí i a les aus.

 

 

Producció per tipus de carn

🐖 Carn de porcí

  • 2,68 milions de tones, el 66,7% del total.

     

  • Creixement del 7,3% respecte al 2023.

     

  • Se’n van sacrificar uns 28 milions d’animals.

     

  • Catalunya lidera amb gairebé 1,05 Mt (+3,1%).

Creixements destacats: Aragó (+14,1%), Múrcia (+21%) i Extremadura (+28%), aquesta darrera impulsada pel sacrifici ibèric.

 

🐔 Carn d’au

  • 927.852 tones (+5,8%).

     

  • En cinc anys, el sector ha passat de 800.000 tones a gairebé 930.000 t, impulsat pel consum intern a causa del preu més assequible.

    No es poden detallar dades per CC.AA. amb les xifres actuals.

 

🐄 Carn de boví

  • 345.437 tones (-3,7%).

    Descensos a gairebé totes les regions excepte Catalunya (+4,2 %, fins a 72.715 t).

    Baixades destacades: Galícia (-8,5%), Comunitat Valenciana (-5,5%), Castella i Lleó (-1,7%).

 

🐑 Carn d’oví

  • 48.954 tones, per sota de les 50.000 t.

     

  • En els darrers 5 anys ha caigut un 18,6 %.

     

  • Entre el 2024 i el 2025 el retrocés va ser menor: -3 % davant el -10,7 % de l’any anterior.

     

  • Al juny es va registrar una baixada del 16,4% respecte al mateix mes del 2024.

     

  • Castella i Lleó lidera amb 12.144 t (-14,2%), seguida de Catalunya (6.535 t, estable) i Aragó (+3,2%).

 

🐐🐇🐎 Altres carns

  • Caprí: 3.614 t (-16,6%).

     

  • Cavall: 3.813 t (-4%).

     

  • Conill: 16.483 t el 2025, amb una caiguda del 31,5 % en 5 anys (24.097 t el 2021).

Col·laboradors