FIAB llança l’Alimencionari, un diccionari online per combatre la desinformació alimentària

La Federació Espanyola d’Indústries d’Alimentació i Begudes (FIAB) ha presentat l’Alimencionari, un diccionari digital que cerca apropar al consumidor informació clara i rigorosa sobre termes relacionats amb l’alimentació, la nutrició i els processos.

El projecte neix amb motiu del Dia Mundial de les Xarxes Socials i pretén ser una eina de referència per a la ciutadania, ajudant a combatre la desinformació i els crits al voltant de l’alimentació.

L’Alimentari ofereix definicions completes de conceptes clau, elaborades a partir de fonts avalades i científiques com la FAO (Organització per a l’Alimentació i l’Agricultura de les Nacions Unides), diversos reglaments alimentaris, el diccionari Bender de Nutrició i Tecnologia dels Aliments o l’enciclopèdia de Ciències de la Salut i Nutrició, entre d’altres.

A més, es planteja com un document viu, que s’anirà actualitzant i ampliant amb nous termes i conceptes. Totes les definicions estaran disponibles a la pàgina web de FIAB i es difondran també a través de les xarxes socials.

“Des de FIAB treballem perquè els consumidors tinguin accés a informació responsable i útil sobre la indústria alimentària i, amb aquest compromís, hem creat l´Alimentari”, destaca Mauricio García de Quevedo, director general de FIAB.

Amb aquesta iniciativa, FIAB reforça el seu paper com a agent clau en la divulgació d’informació veraç sobre el sector alimentari i contribueix a millorar el coneixement dels consumidors sobre allò que mengen i beuen.

Col·laboradors