FIAB llança l’Alimencionari, un diccionari online per combatre la desinformació alimentària

La Federació Espanyola d’Indústries d’Alimentació i Begudes (FIAB) ha presentat l’Alimencionari, un diccionari digital que cerca apropar al consumidor informació clara i rigorosa sobre termes relacionats amb l’alimentació, la nutrició i els processos.

El projecte neix amb motiu del Dia Mundial de les Xarxes Socials i pretén ser una eina de referència per a la ciutadania, ajudant a combatre la desinformació i els crits al voltant de l’alimentació.

L’Alimentari ofereix definicions completes de conceptes clau, elaborades a partir de fonts avalades i científiques com la FAO (Organització per a l’Alimentació i l’Agricultura de les Nacions Unides), diversos reglaments alimentaris, el diccionari Bender de Nutrició i Tecnologia dels Aliments o l’enciclopèdia de Ciències de la Salut i Nutrició, entre d’altres.

A més, es planteja com un document viu, que s’anirà actualitzant i ampliant amb nous termes i conceptes. Totes les definicions estaran disponibles a la pàgina web de FIAB i es difondran també a través de les xarxes socials.

“Des de FIAB treballem perquè els consumidors tinguin accés a informació responsable i útil sobre la indústria alimentària i, amb aquest compromís, hem creat l´Alimentari”, destaca Mauricio García de Quevedo, director general de FIAB.

Amb aquesta iniciativa, FIAB reforça el seu paper com a agent clau en la divulgació d’informació veraç sobre el sector alimentari i contribueix a millorar el coneixement dels consumidors sobre allò que mengen i beuen.

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors