Fons Europeus Next Generation, necessaris per al sector carni

La revista Alimentaria recull en un article els punts més destacats de la Fons Next Generation per al sector agroalimentari. Anafric reprodueix alguns dels punts perquè tothom pugui ser conscients de la importància dels pressupostos europeus per a Espanya.

Més informació sobre els Fons.

 

Quins són els punts més importants dels Fons Next Generation:

 

  • La pandèmia ha fet que la Unió Europea hagi posat en marxa un Pla de Recuperació per a Europa dotat amb 1,82 bilions d’euros, que reuneix els fons del Marc Financer Plurianual 2021-2027 (1,074 bilions d’euros) i Next Generation EU (750.000 milions d’euros) per abordar el procés de recuperació, impulsar l’economia, incentivar les inversions privades i preservar i crear ocupació.
  • A Espanya li correspondran 150.000 milions d’euros de Next Generation: el 55% serà destinat a subvencions i el 45% restant a préstecs.
  • Espanya es troba actualment definint el Pla Espanya Pot per a la Recuperació, Transformació i Resiliència del nostre país. El Pla es fonamenta en 10 polítiques palanca, on “Indústria, pime, turisme i emprenedoria”; “Transició energètica”; “Agenda urbana i rural, despoblació i agricultura”; i “Ciència, Innovació i Salut” acumulen al voltant del 70% de la inversió.
  • Es tracta de la major oferta de finançament públic de la història de la UE i, sens dubte, les empreses seran les grans destinatàries de el nou paquet d’ajudes europees.

Col·laboradors