‘Fòrum Porcí Aragó’ d’INTERPORC: una cita estratègica per impulsar el futur del sector

INTERPORC i el Govern d’Aragó organitzen el proper 8 de juliol el Fòrum Porcí Aragó, una jornada que convertirà Saragossa en l’epicentre del debat sobre el present i el futur d’un dels sectors més rellevants per a l’economia i el medi rural aragonès. Amb el lema ‘Transformar el present per liderar el futur’, el fòrum reunirà representants institucionals, associacions professionals, empreses líders, experts científics i joves emprenedors al voltant dels grans reptes del porcí espanyol: competitivitat global, qualitat i seguretat de la carn de porc, sostenibilitat i relleu generacional.

El fòrum, que serà conduït pel periodista i presentador de televisió Roberto Brasero, se celebrarà a l’Hotel Reina Petronila de Saragossa. Comptarà amb la inauguració del president del Govern d’Aragó, Jorge Azcón, i amb la participació del director general d’INTERPORC, Alberto Herranz, que oferirà una anàlisi en profunditat sobre la conjuntura del sector el 2024, en un context de transformació i d’incertesa. En aquest sentit, també avançarà algunes claus per afrontar el futur més immediat.

Posteriorment, Lorenzo Mazzuchelli, de la consultora KANTAR, mostrarà les darreres dades i tendències del consum de carn de porc i elaborats, dins i fora de la llar, on destaca el paper que poden tenir la restauració organitzada i els joves.

 

Ponents de gran nivell

Darrere d’aquestes dues ponències se celebraran quatre taules rodones. A la primera, es debatrà sobre el paper estratègic del porcí a Aragó com a motor de creixement rural, compromís amb la sostenibilitat i projecció internacional. Hi participaran Javier Rincón, conseller d’Agricultura, Ramaderia i Alimentació d’Aragó; Miguel Ángel Higuera (Anprogapor), Manuel Esteve (Cooperatives Agroalimentàries) i Giuseppe Aloisio (Anice), sota la moderació de Daniel de Miguel, director adjunt i internacional d’INTERPORC.

A la segona taula, es desmuntaran tòpics i falses creences sobre el porcí des d’una perspectiva científica. Hi participaran María Pérez del Comitè Científic de la Fundació Dieta Mediterrània; el catedràtic de biotecnologia, José Miguel Mulet; el director general de FACYRE, Diego Olmedilla; il?atleta i ramader Daniel Mateo, tots de la mà de Lourdes Zuriaga, presidenta de l?Associació de Periodistes Agroalimentaris d?Espanya.

 

Jornada de tarda

Després d´un còctel i degustació de pernil, la jornada de tarda començarà amb una taula que abordarà la competitivitat en un mercat global i comptarà amb representants d´algunes de les principals empreses del sector: Jorge Costa (Pensos Costa), Sergio Samper (Grup Jorge), Albert Morera (Grup Vall Companys) i Pedro Rodrigo (Deloitte Espanya), i moderats per Deloitte Espanya.

A continuació, tres protagonistes del relleu generacional al sector, Laura Matas, Guillermo Ramón i Eva Lizama, debatran, moderats per la periodista agroalimentària Elisa Plumed, sobre aquest procés tan important per al futur del sector.

Finalment, la cloenda anirà a càrrec del president d’INTERPORC, Manuel García.

 

 

 Foro Porcino Aragón Previa

 

Col·laboradors