La llei francesa contra el malbaratament alimentari fixa objectius de reducció tant per a la restauració col·lectiva (2025) com per a la comercial (2030) i contempla un certificat nacional per distingir els actors de la cadena alimentària més compromesos.
L’etiqueta nacional antidesperdici alimentari té per objecte destacar els actors de la cadena alimentària que contribueixin als objectius nacionals de reducció del malbaratament alimentari en un 50%:
D’aquí al 2025 en els àmbits de la distribució d’aliments i la restauració col·lectiva;
D’aquí al 2030 en els àmbits del consum, la producció, la transformació i la restauració comercial.
El seu objectiu és millorar i potenciar bones pràctiques per garantir un nivell reduït de malbaratament alimentari. La creació d’aquest certificat és un pas important en la lluita contra el malbaratament d’aliments a França, ja que, segons els últims estudis, França desaprofita al voltant de 10 milions de tones d’aliments cada any, cosa que equival a un cost al voltant de 16.000 milions d?euros.
Més informació en aquest enllaç.