Sota el títol “Segrest de carboni en la producció de boví”, els membres del Grup Operatiu SECUESVAC exposaran com pot contribuir la producció de boví de carn a mitigar els efectes del canvi climàtic a través del segrest de carboni, en un webinar que tindrà lloc el proper 18 de febrer i que s’emetrà pel canal de YouTube de Go SECUESVAC.
Javier López, director de PROVACUNO, farà una breu presentació del projecte i donarà pas a Óscar del Hierro, investigador de l’Institut Basc de Recerca i Desenvolupament Agrari, Neiker, que aprofundirà en com pot contribuir la ramaderia en la reducció d’emissions de carboni a l’atmosfera i la forma d’obtenir dades científiques de referència que serveixin per servir de carro.
Darrere seu, Jesús López Colmenarejo, director executiu de Grup Editorial Agrícola-Henar Comunicación, conduirà la taula rodona “Accions del sector agroalimentari per mitigar el canvi climàtic”. Hi participaran José Manuel Macarulla, director executiu a l’Associació de Criadors de Raça Bovina Parda de Muntanya (ARAPARDA) i Agustín de Prada, director d’ASOPROVAC Castella i Lleó.
Inscriui-te aquí: https://forms.gle/eNyS1qAg7Do5LKQx8
Aquest projecte és cofinançat dins del Pla Estratègic Nacional de la PAC (PEPAC) 2023-2027 al 80% pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural FEADER i el 20% pel Ministeri d’Agricultura Pesca i Alimentació. Muntant total de lajuda 548.889,40 euros.
PROVACUNO és l’entitat representant d’aquest projecte, així com la responsable de la formació del Grup Operatiu i del contingut. La Direcció General de Desenvolupament Rural, Innovació i Formació Agroalimentària (DGDRIFA) és lautoritat de gestió encarregada de laplicació de lajuda FEADER corresponent.