Guijuelo acull més de 400 professionals a la 9a edició dels Premis Porc d’Or Ibèric, un reconeixement al compromís i l’excel·lència del sector

El municipi salmantí de Guijuelo s’ha convertit el divendres 13 de juny al punt de trobada de més de 400 professionals del sector porcí ibèric amb motiu de la celebració de la 9a gala dels Premis Porc d’Or Ibèric, una cita clau per reconèixer l’esforç, la innovació i el compromís amb la sostenibilitat de les granges més destacades del país.

Guanyadors-Premis-Especials-Porc-dOr-Iberic-2025

En aquesta edició, s’han lliurat 32 guardons a 22 explotacions porcines, ubicades principalment a Castella i Lleó, Extremadura i Andalusia, regions que tornen a posicionar-se com a referents en producció ibèrica. Aquests premis, impulsats per l’IRTA i basats en les dades tècniques recollides per l’eina BDporc Ibérico.

Entre els reconeixements especials, destaquen:

🏆 Màxima Productivitat: Ibèrics Alzines S.L. (Salamanca), pels seus excel·lents resultats en garrins deslletats per truja.

🌿 Producció a l’Aire Lliure: Devesa del Rei (Còrdova), pel seu model extensiu a la devesa, en harmonia amb l’entorn natural.

🧬 Premi One Health – Ceva Salut Animal: L’Eixample (Badajoz), pel seu enfocament integral en salut animal i col·laboració veterinària.

🌱 Sostenibilitat – MAPA: Granja Morante (Badajoz), pel seu compromís mediambiental i benestar animal.

💎 Premi Diamant: Covel Boceguillas (Segòvia), per la seva excel·lència global en gestió i producció.

Els Premis Porc d’Or Ibèric compten amb el suport d’ASICI, el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, l’Ajuntament de Guijuelo i nombroses entitats del sector, i s’han consolidat com una plataforma per visibilitzar el valor d’una producció responsable i tecnificada.

Des d’ANAFRIC felicitem totes les granges premiades i destaquem la importància d’iniciatives com aquesta, que reforcen la imatge d’excel·lència de la producció porcina ibèrica al nostre país.

Col·laboradors