Un grup d’importadors japonesos van visitar, juntament amb el departament d’Internacional de Provacuno, establiments de tota la cadena de producció: granges de nodrisses, encebadors, escorxadors, sales d’especejament, magatzems i centres de distribució per a majoristes a diverses regions d’Espanya.
Amb 48 establiments autoritzats per exportar al Japó carn de boví i productes elaborats, Espanya ha mantingut una trajectòria ascendent en aquest mercat a què va tenir accés l’any 2020. En aquests quatre anys, des que es va obtenir l’autorització, el Japó s’ha convertit en un dels països prioritaris per a l’exportació de carn de boví espanyol situant-se dins del top ten de països destinació de les nostres exportacions fora de la UE.
La falta de capacitat productiva obliga aquest país asiàtic a importar unes 700.000 tones de carn de boví a l’any per satisfer la demanda interna. “El mercat japonès busca productes de màxima qualitat, i la carn de boví espanyola s´ha posicionat com una opció premium per als consumidors japonesos a causa del sistema d´alimentació dels nostres animals, que està basat en cereals i oleaginoses d´alta qualitat”, explica Javier López, director de Provacuno.
Els importadors nipons també valoren el compliment del model de producció europeu que garanteix els estàndards més alts en benestar animal, sostenibilitat, traçabilitat, seguretat alimentària i qualitat, destacant, entre altres aspectes, l’absència d’antibiòtics promotors del creixement, hormones i altres substàncies no autoritzades en el procés de producció.
Durant l’any 2024, les exportacions espanyoles de carn de boví amb destinació al Japó han augmentat un 25% respecte al 2023, fins a situar-se en 1.720 tones. Pel que fa al valor econòmic d’aquestes exportacions, Espanya s’ha convertit en el 10è proveïdor de carn de boví per al Japó i el 2n entre els exportadors de la UE, amb un valor de gairebé 14 milions d’euros anuals.
Altres informacions d’interès: