INTEROVIC condemna la comercialització il·legal i felicita el SEPRONA per la seva intervenció

L’Organització Interprofessional Agroalimentària de l’Oví i Caprí (INTEROVIC) vol mostrar la seva condemna ferma davant els fets recentment desmantellats pel Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil, relatius a una xarxa dedicada a la comercialització il·legal de productes carnis sense cap tipus de control sanitari. Aquesta activitat posa en greu risc la salut pública i atenta directament contra el benestar animal i la reputació del sector oví i cabrum. Un sector ramader responsable, compromès i professional, com així ha demostrat al llarg de tots aquests anys.

 

Certificado B+

 

“Des d´INTEROVIC volem felicitar i agrair al SEPRONA per l´excel·lent treball realitzat, així com pel seu compromís amb la defensa del sector, la seguretat alimentària i el respecte als estàndards de producció exigits pel model de producció europeu, el més estricte del món” ha declarat Raúl Muñiz, president d´INTEROVIC.

Certificat B+ de Benestar Animal

La interprofessional reitera el seu compromís amb la seguretat alimentària, el benestar animal i la traçabilitat de tots els productes derivats de l’oví i el cabrum. En aquesta línia, INTEROVIC va impulsar fa uns quants anys la creació del certificat B+ de Benestar Animal, el més estricte del sector, que garanteix el compliment rigorós dels estàndards en totes les fases del procés productiu, des de la granja fins a la taula. Aquest certificat no només garanteix la qualitat i la seguretat del producte, sinó també el compliment ètic amb els animals i l’entorn rural.

Aquest tipus d’activitats fraudulentes suposen una greu amenaça per a la confiança del consumidor i per a l’esforç que, dia a dia, ramaders, indústries i distribuïdors fan per oferir productes segurs, sostenibles i d’alta qualitat.

En aquesta línia, Raúl Muñiz ha afegit “Des d’INTEROVIC volem destacar que el sector oví i cabrum és sinònim de garantia, transparència i compromís amb la societat. Actualment, cent cinquanta mil famílies treballen directament o indirectament per a aquest sector, per la qual cosa fets aïllats no podem deixar que taquin la seva reputació, esforç i gran feina”.

Aquest tipus d’activitats fraudulentes, a més d’il·legals, suposen una amenaça greu per a la confiança del consumidor i per a l’esforç que, dia a dia, ramaders, indústries i distribuïdors fan per oferir productes segurs, sostenibles i de qualitat.

ÚLTIMES NOTÍCIES

El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació global de 4.163 milions d’euros i es va posicionar com el primer grup empresarial del sector de l’alimentació a Espanya. Una part molt significativa d’aquesta activitat es concentra a Aragó, on la companyia va assolir una facturació de 904 milions d’euros, cosa que representa el 21,7% del total del grup. Aquesta aposta estratègica per la regió es tradueix en una sòlida implantació industrial, amb sis fàbriques i un centre logístic distribuïts a diferents localitats aragoneses. Presència industrial a Aragó La companyia compta amb una planta de pinsos i un escorxador de porcí a Ejea de los Caballeros, una fàbrica de farina a Tardienta, una incubadora avícola a Sástago, una planta de processament de subproductes a Mercazaragoza i un assecador i comercialitzadora de pernil a Calamocha. Aquesta xarxa de centres genera més de 2.360 llocs de treball directes a la comunitat. Inversió i eficiència productiva Durant el 2024, Grup Vall Companys va destinar més de 8,2 milions d’euros a noves inversions a Aragó, amb l’objectiu de modernitzar les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica i incorporar tecnologies d’última generació. Destaca la inversió realitzada a Calamocha, on s’han instal·lat plaques solars i calderes de biomassa, i s’hi ha incorporat tecnologia d’altes pressions per garantir la competitivitat als mercats internacionals. També s’han executat millores importants a Ejea i Mercazaragoza, amb un fort component en autoconsum energètic. Aragó, eix de l’economia circular del Grup La comunitat aragonesa també s’ha convertit en el centre neuràlgic dels projectes d’economia circular del grup. Entre ells, el desenvolupament de Biovall Heparine Science en col·laboració amb Bioibèrica, per a la producció d’heparina a partir de mucosa porcina, i l’ampliació de VEOS Ibèrica, a Monzón, especialitzada en la transformació de sang porcina en ingredients proteics. Aquest darrer projecte preveu una inversió superior a 71 milions d’euros, amb la incorporació de línies de producció per a col·lagen i plasma destinats al consum humà. Talent, formació i projecció internacional L’aposta pel talent local i la formació contínua és un altre dels pilars del grup, que compta amb més de 200 convenis amb universitats i centres de formació professional, molts a Aragó. El 2024, Vall Companys va invertir més de 480.000 euros en formació interna, cosa que li ha valgut el reconeixement com a TOP Employer per cinquè any consecutiu. En paral·lel, el grup manté la seva projecció internacional a Amèrica Llatina, on des del 2017 ha desenvolupat aliances a països com Perú, Colòmbia, Mèxic, Uruguai i Brasil, fomentant la producció local i generant noves oportunitats professionals per al seu equip. Enviar comentarios Paneles laterales Historial Guardado Resultados de traducción disponibles
El Grup Vall Companys, un dels principals referents de la indústria agroalimentària espanyola, va tancar l’exercici 2024 amb una facturació […]
Veure més

Col·laboradors