Interovic, Interporc i Provacuno aposten per l’agrociència com a resposta als reptes alimentaris

Davant els grans reptes a què s’enfronta el sector agroalimentari, ALAS (Aliança per a un Agricultura Sostenible), agrupació d’entitats del sector productor en suport a tots els models d’agricultura productiva sostenible basats en l’evidència científica, ha fet un manifest per impulsar l’agrociència. El manifest compta amb el suport d’Interovic, Interporc i Provacuno.

Entre els punts més importants del manifest destaca:

-Sense un sector agroalimentari altament competitiu, es posen en risc la seguretat alimentària, el creixement econòmic i de l’ocupació, una transició ecològica justa i les possibilitats de revertir la despoblació de les àrees rurals.

-Una aposta forta i decidida basada en la ciència, la innovació, la contínua modernització i la competència en igualtat de condicions permetrà aprofitar tota la capacitat que té el sector agroalimentari per contribuir a la recuperació, a l’acció pel clima, a la digitalització i aturar el fenomen de l’Espanya buidada.

En aquest manifest es llancen set propostes concretes, dirigides a les administracions públiques, als agents econòmics i socials ia la societat en general tals com potenciar el paper del sector agrari com a embornal de carboni; considerar l’agricultura i la ramaderia a Espanya com a laboratori europeu per al canvi climàtic; flexibilitzar l’objectiu de reducció del 50% de l’ús dels productes fitosanitaris o establir, per part de les autoritats europees, un marc regulador basat en criteris científics que permeti als agricultors competir en condicions d’igualtat i posar en valor els avenços recents en tècniques edició genètica.

Col·laboradors