Amb motiu de la recent obertura del mercat marroquí a l’exportació de carn d’oví i cabrum d’origen espanyol, INTEROVIC ha iniciat la primera acció promocional al país, participant al prestigiós Saló Internacional de l’Agricultura del Marroc (SIAM), que se celebra del 21 al 27 d’abril a la ciutat de Meknes.
Aquesta fira, la més rellevant del sector agroalimentari al Marroc, reuneix més de 1.500 expositors a la 17a edició i es consolida com un punt de trobada clau per als professionals de l’àmbit agrícola i ramader, destacant pel seu enfocament en la innovació i la sostenibilitat.
INTEROVIC ha assistit amb una destacada delegació de productors espanyols amb l’objectiu de posicionar la carn de xai i cabrit espanyola en aquest nou mercat estratègic. Sis empreses procedents de diferents regions d’Espanya han viatjat al Marroc amb la finalitat d’establir relacions comercials amb els importadors principals del país.
El be i cabrit espanyol gaudeix d’un notable reconeixement entre els consumidors marroquins, valorat tant per l’alta qualitat com pel sistema de producció, basat en una alimentació a base de gra i cereals, cosa que garanteix un producte final d’excel·lència.
Sota la marca internacional “Lamb & Goat from Spain”, el sector espanyol ha estat representat en un estand que ha comptat amb la visita de destacades autoritats institucionals. Entre aquestes, Ana Rodríguez Castaño, secretària general de Recursos Agraris i Seguretat Alimentària del Ministeri dAgricultura, Pesca i Alimentació; Enrique Ojeda Vila, ambaixador d’Espanya al Marroc; José Manuel Jaquotot Sáenz, conseller dAgricultura; i Javier Sanz Muñoz, conseller en cap de l’Oficina Econòmica i Comercial de Casablanca.
Com a part de les activitats paral·leles a la fira, el 22 d’abril passat INTEROVIC va organitzar una trobada B2B amb els principals importadors marroquins, que va permetre estrènyer llaços comercials entre els dos països. Durant l’esdeveniment, els assistents van poder gaudir d’una degustació gastronòmica on la carn de xai va ser la protagonista, incloent elaboracions com el tradicional xai rostit i el popular “Paquito”, el nou entrepà que s’està consolidant com una innovadora proposta de consum.
La presència d’INTEROVIC i les empreses espanyoles continuarà activa a la fira fins al diumenge 27 d’abril, consolidant la posició del xai i cabrit espanyol com una referència de qualitat al mercat marroquí.