Interovic porta el sabor del xai al FIB de Benicàssim 2025

Del 17 al 19 de juliol, el Festival Internacional de Benicàssim comptarà amb una parada gastronòmica molt especial: el Paquito de xai del Galliner, una recepta amb identitat i accent de la terreta.

Paquito en el FIB de Benicàssim

Després del seu pas per Meat & Fire a Barcelona, INTEROVIC – l’Organització Interprofessional Agroalimentària de l’Oví i Caprino- continua la seva ruta festivalera i aterra al FIB Benicàssim 2025, un dels festivals de música més emblemàtics del nostre país, on el Paquito, l’entrepà gourmet de més destacats de la música nacional i internacional.

Per a aquesta edició del FIB, INTEROVIC s’alia amb El Galliner, el bar de Faura (València) que dirigeixen Raúl Hernández i Javier Ríos, i que és conegut per la seva cuina sense embuts i el seu amor pel producte local. La seva proposta per al festival és: Paquet elaborat a base de carn de xai marinada en herbes, kimchi, mel i soja, cuinada a baixa temperatura, esmicolada i servida dins un pa cremat, un pa típic de la Comunitat Valenciana, lleugerament dolç, amb escorça torrada i interior esponjós. Una combinació potent, saborosa i amb caràcter, pensada per menjar entre concert i concert, i perfecta per demostrar que la cuina d’arrel també pot tenir actitud festivalera.

Amb més de 25 edicions a l’esquena, el FIB és un dels grans referents del calendari musical europeu. El seu cartell sempre ha combinat noms consagrats amb noves promeses, i la ubicació entre el mar i les muntanyes de la costa castellonenca, el converteix en una cita ineludible per a milers de persones cada estiu. En aquest entorn, el Paquito se suma a l’experiència apropant el sabor dels ous a un públic divers i multitudinari.

Un impuls a la cultura i la sostenibilitat

Aquesta acció s’emmarca dins de la campanya europea “Celebra allò quotidià amb xai”, amb què INTEROVIC busca posar en valor l’oví i el cabrum europeu: el seu sabor, la seva versatilitat i el seu compromís amb la sostenibilitat. Un cop més, INTEROVIC aposta pels festivals com a espai perfecte per acostar el consum de carn de xai al públic més jove.

Tots els Paquets que se serviran al FIB estaran elaborats amb carn nacional procedent de ramaderies que compleixen amb els més alts estàndards de benestar animal, traçabilitat i respecte al medi ambient.

Amb aquesta iniciativa, INTEROVIC continua la seva tasca de tenir ponts entre el medi rural i l’entorn urbà, mostrant al gran públic que el xai pot (i ha de) formar part dels moments quotidians i també dels més especials.

Col·laboradors